Într-un videoclip postat pe Twitter pe 6 februarie, se poate vedea cum jurnalistul rus Gennady Shulga este întins pe podea si umilit de fortele de ordine din Rusia.

Am fost ținut pe podea [în casa mea] și am fost audiat de parcă aș fi fost traficant de droguri, violator sau terorist. Când oamenii mi-au văzut fața lângă bolul cu mâncare a câinelui meu, s-au indignat foarte tare. Oamenii au văzut cum poliția a filmat doar ca să mă umilească. Mă bucur că fiica mea nu era acasă la acea vreme, spune jurnalistul rus.

Poliția a descins la jurnalist acasă și l-a „întrebat” despre protestele opoziției din 23 ianuarie

Iată ce putem auzi în videoclip, în limba rusă:

– Nume, Prenume !

– Shulga, Gennady Borissovitch.

– Știi de ce te-am arestat?

– Ei bine, pot ghici mai mult sau mai puțin …

Într-un videoclip publicat a doua zi pe contul YouTube NewsBox24, el a explicat pe cameră ce s-a întâmplat și a spus că poliția a sosit la el acasă la ora 7 și întreaga experiență a durat aproximativ două ore. Apoi a fost interogat în departamentul anti-extremism al departamentului local de afaceri interne, înainte de a fi eliberat în jurul prânzului. Ora 13.00.

Cred că este ciudat că l-au publicat, pentru că atunci când au vrut să mă umilească, practic s-au umilit, a declarat jurnalistul

Potrivit presei de opoziție ruse Novaya Gazeta, cel puțin patru militanți politici au fost arestați pe 6 februarie. Gennady Shulga a fost unul dintre ei. Shulga conduce publicatia NewsBox24 și este activist și blogger pro-comunist. Este cunoscut pentru acoperirea protestelor, în special a demonstrațiilor de la Vladivostok, care au fost organizate pe 23 ianuarie în sprijinul liderului opoziției ruse Alexei Navalny.

Poliția continuă acuzațiile împotriva protestatarilor care au blocat traficul în timpul acestor manifestații, și au pătruns în casa lui Shulga în dimineața zilei de 6 februarie ca parte a anchetei. I-au luat computerul, telefoanele și alte echipamente și s-au filmat forțându-l în poziții umilitoare.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Forțele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei

Trupele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei “din…

Kadîrov îndeamnă Moscova să ia în considerare folosirea unei arme nucleare tactice în Ucraina

Ramzan Kadîrov, șeful regiunii rusești Cecenia, a declarat că Moscova ar trebui…