Președintele chinez Xi Jinping l-a mustrat miercuri, la summitul G-20, pe premierul canadian Justin Trudeau pentru că a divulgat detalii despre o întâlnire anterioară în timpul căreia Trudeau și-a exprimat îngrijorarea cu privire la interferența chineză în afacerile interne, potrivit voanews.com.

Cei doi au avut o scurtă întâlnire la un eveniment din Indonezia, pe care agențiile de presă au reușit să o înregistreze. O cameră de televiziune se afla în spatele unui interpret chinez, la vedere, în timp ce cei doi vorbeau.

“Tot ceea ce am discutat a fost scurs către ziar; acest lucru nu este adecvat”, i-a spus Xi lui Trudeau prin intermediul interpretului. “Și nu este… modul în care s-a desfășurat conversația, dacă există sinceritate din partea dumneavoastră”, a spus Xi, moment în care Trudeau l-a întrerupt și a făcut un pas spre Xi.

“În Canada, noi credem în dialogul liber, deschis și sincer și asta vom continua să avem”, a spus Trudeau. “Vom continua să căutăm să lucrăm împreună în mod constructiv, dar vor exista lucruri asupra cărora nu vom fi de acord”.

Xi s-a uitat în jur în timp ce Trudeau a răspuns.

“Haideți să creăm mai întâi condițiile”, a răspuns Xi prin intermediul interpretului.

Cei doi și-au strâns mâna după scurta întâlnire.

Întrebat mai târziu, în cadrul unei conferințe de presă, despre confruntare, Trudeau a declarat că “nu toate conversațiile vor fi întotdeauna ușoare, dar este extrem de important să continuăm să apărăm lucrurile care sunt importante pentru canadieni”.

Alte știri:  Putin i-a mulțumit lui Kim Jong Un pentru sprijinul "neclintit" în privința Ucrainei
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

EURO 2024: România pierde cu 0-2 în fața Belgiei

Naționala de fotbal a României a suferit o înfrângere dureroasă în fața…