DNA a făcut publice imaginile din momentul în care Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a fost prins într-un flagrant în timp ce lua o mită de 1,25 milioane de lei.

În filmări se poate vedea cum, în jurul orei 19:12, o echipă de mascați împreună cu anchetatorii au ajuns la fața locului, unde aveau mandat de percheziție. Dumitru Buzatu se afla în afara mașinii pe care o conducea și în interiorul căreia se afla o geantă cu banii marcați de DNA.

Când a fost întrebat cui îi aparține geanta și ce conține aceasta, Buzatu a declarat că este a sa și în interior se află bani. Nu a dorit să specifice însă suma exactă, ci i-a invitat pe anchetatori să numere singuri banii.

“Sunt economiile mele”, a răspuns acesta atunci când a fost întrebat de unde provin acești bani. 

Dumitru Buzatu a primit mandat de arestare pentru 30 de zile de la judecătorii Tribunalului Vaslui.

Ce spun procurorii:

În perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor).
În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Alte știri:  Biden l-a numit pe Zelenski - "președintele Putin", iar pe Karmala Harris - "vicepreședintele Trump": Summitul NATO, umbrit de gafele președintelui american
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…