Muncitorii de la cea mai mare fabrică de asamblare a iPhone din China au fost văzuți miercuri confruntându-se cu poliția, potrivit unor înregistrări video distribuite pe rețelele de socializare.

Videoclipurile arată cum sute de muncitori se confruntă cu ofițeri de poliție, mulți dintre ei în costume albe de protecție, în campusul Foxconn din orașul Zhengzhou, situat în centrul Chinei. În imaginile, acum blocate, unii dintre protestatari pot fi auziți plângându-se de salariile și condițiile sanitare.

Scenele rare de disidență din China marchează o escaladare a tulburărilor de la masiva fabrica din orașul Zhengzhou, care a ajuns să simbolizeze o creștere periculoasă a frustrării față de normele extrem de dure ale țării, precum și față de gestionarea ineptă a situației de către cel mai mare producător de contracte din lume.

Declanșatorul protestelor, care au început miercuri dimineața devreme, părea să fie un plan de amânare a plății bonusurilor, au declarat mulți dintre demonstranți în transmisiuni în direct.

“Dați-ne salariul!”, au scandat muncitorii care erau înconjurați de persoane în costume de protecție completă, unele dintre ele purtând bastoane, potrivit imaginilor dintr-o înregistrare video.

Alte înregistrări au arătat cum au fost lansate gaze lacrimogene și muncitori care au dat jos barierele de carantină.

În videoclipuri, muncitorii s-au plâns despre faptul că nu erau niciodată siguri că vor primi mese cât timp se află în carantină sau s-au plâns că există borduri inadecvate pentru a limita o epidemie.

Operatorul fabricii, Foxconn Technology Group, a declarat anterior că folosește “managementul în circuit închis”, care se referă la faptul că angajații locuiesc la locul de muncă fără niciun contact cu exteriorul.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

O tânără a fost găsită moartă într-un apartament din Năvodari

O tânără în vârstă de 36 de ani a fost găsită moartă…

Un fost interlop a ajuns profesor de matematică într-un liceu din Turda

Un fost interlop a ajuns profesor de matematică la Colegiul Național “Mihai…

Soldații ruși care mor în luptă în Ucraina “aparțin statului”, a declarat joi un guvernator regional

Soldații ruși care mor în luptă în Ucraina “aparțin statului”, a declarat…

Putin se va întâlni cu mamele soldaților ruși care luptă în Ucraina

Kremlinul a anunțat că președintele Vladimir Putin se va întâlni vineri cu…

Poliția din San Francisco propune folosirea unor roboți capabili să ucidă oameni

Consiliul de supraveghere din San Francisco este așteptat să voteze săptămâna viitoare…