Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor din grupul Wagner și un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, apare într-un videoclip realizat într-o închisoare din Rusia în timp ce recrutează deținuți pentru a lupta în Ucraina : “Veniți să luptați în Ucraina și veți fi răsplătiți cu libertatea voastră – dacă reușiți să vă întoarceți în viață”.

“Nimeni nu se întoarce în spatele gratiilor”, le-a spus fondatorul companiei militare private rusești Wagner deținuților “Dacă executați șase luni, sunteți liberi. Dacă ajungeți în Ucraina și decideți că nu este pentru voi, vă executăm.”

Oferta lui Prigozhin pentru deținuții ruși – de a lupta într-un conflict pe care el îl consideră mult mai dificil decât războiul pe care Rusia l-a purtat în Cecenia și Afganistan – este însoțită de alte condiții în afară de amenințarea cu execuția pentru dezertori.

Dacă acceptă o misiune, prizonierii trebuie să fie de acord să nu consume droguri sau alcool – și le este interzis să jefuiască și să se angajeze în “contact sexual cu femeile, flora, fauna sau bărbații locali”.

În videoclip, Prigozhin spune că este pregătit să accepte bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 50 de ani, dar poate accepta recruți mai tineri cu acordul familiilor lor. Cei cu probleme de dependență sunt bineveniți să se alăture, dar vor fi supuși unei monitorizări suplimentare, inclusiv un potențial test cu detectorul de minciuni pentru a le determina “stabilitatea”, spune el.

Infractorii sexuali se pot alătura, de asemenea, adaugă el, sub rezerva unei examinări suplimentare. “[Noi] înțelegem că se pot face greșeli”, spune el.

Mercenarii Wagner sunt acuzați de masacre în orașul ucrainean Bucha, unde sute de civili au fost găsiți executați, iar un raport recent i-a acuzat de crime de război în Africa, unde au fost desfășurați pentru a lupta împotriva insurgențelor din Mali și Republica Centrafricană.

Sursa: The Insider

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.