Un şofer din Pitești a fost amendat de către un echipaj de poliție pentru că avea trusa medicală expirată. Amenda a fost dată în urma a ceea ce poliţistul a numit un „control de rutină”, pe care echipajul l-a făcut după ce şoferul le-a atras atenţia poliţiştilor că staţionau neregulamentar, cu uşa autoturismului deschisă şi în apropierea unei intersecţii.

Șoferul susține că polițiștii şi-au făcut un obicei în a parca neregulamentar în zona respectivă şi din acest motiv, miercuri seară, a decis să le atragă atenția. Acesta și-a continuat apoi drumul, însă polițiștii ar fi fost deranjați de reproșurile bărbatului și au plecat în urmărirea sa. L-au oprit după câteva sute de metri și i-au solicitat actele la control. Au efectuat și verificări asupra autoturismului, relatează epitesti.ro

Întrucât au găsit trusa medicală expirată, conducătorul auto a fost sancţionat de poliţişti cu amenda maxima prevăzută de lege pentru această abatere, în valoare de 725 lei.

„Cu privire la aspectele sesizate, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au fost dispuse verificări, în urma cărora vor fi luate măsurile care se impun.

În ceea ce privește modul de aplicare a sancțiunii, acesta este reglementat de Ordonanța 2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor., iar dacă o persoană se consideră nedreptățită, se poate adresa instanței de judecată, singura instituție care poate dispune modificarea cuantumului amenzilor contravenționale sau anularea sancțiunilor. De altfel, în cuprinsul formularului de proces verbal de constatare a contravenției, utilizat de polițiști, este cuprinsă o rubrică privind termenul de exercitare a căii de atac și instanța competentă teritorial, la care se poate depune plângerea”, a transmis IPJ Argeș,.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…