Update : Oficialii declară că Capitoliul SUA este securizat la aproape patru ore după ce protestatarii pro-Trump au întrerupt certificarea rezultatelor colegiului electoral pentru alegerile din 2020.

O femeie care a fost împușcată în clădirea Capitoliului a murit, conform poliției din Washington DC.

Susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Congresului din Washington, oprind efectiv votul pentru a certifica rezultatele alegerilor din 2020. Capitoliul este în prezent blocat și mai multe clădiri adiacente au fost evacuate.

Vicepreședintele Pence și președintele Senatului, Chuck Grassley, au fost, de asemenea, evacuați.

Protestatarii s-au adunat săptămâna aceasta pentru un miting împotriva eforturilor de certificare a rezultatelor colegiului electoral pentru alegerile din 2020. Președintele Trump a vorbit astăzi la miting, încurajând participanții să reziste procedurilor congresului.

„Toți cei de aici de astăzi nu vrem sa ne vedem victoria furata de democrații radicali de stânga”, a spus Trump mulțimii. „Asta au făcut și fac. Nu vom renunța niciodată, nu vom admite niciodată. ”

După ce protestatarii au luat cu asalt Capitoliul, Trump a trimis pe Twitter un mesaj mai conciliant: „Vă rugăm să susțineți poliția și forțele de ordine din Capitoliu. Sunt cu adevărat de partea țării noastre. Rămâneti liniștiti! ”

Donald Trump catre protestatari: Mergeti acasa !

Vă știu durerea, știu că sunteți răniți, am avut alegeri care ne-au fost furate. Au fost alegeri pe muchie și toată lumea o știe, în special tabăra adversă. Dar trebuie să mergeți acasă acum. Trebuie să avem pace. Trebuie să impunem legea și ordinea, trebuie să respectăm mărețele noastre forțe de ordine, nu vrem să fie nimeni rănit. Este o perioadă deosebit de dificilă. Nu au mai fost astfel de vremuri, să se întâmple astfel de lucruri, să ne ia asta tuturor – mie, vouă, țării noastre. Alegerile au fost fraudate, dar nu putem să facem ce vor ei. Trebuie să avem pace. Așa că mergeți acasă! Vă iubim, sunteți foarte speciali, ați văzut ce se întâmplă (…). Știu cum vă simțiți. Dar mergeți acasă și mergeți acasă cu pace”.

Trupele Speciale SWAT au intrat in Capitoliul Statelor Unite pentru a restabili ordinea

Protestatarii distrug echipamentele reporterilor prezenți in fața Capitoliului

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram