foto : Leonid Scheglov/Belta/Reuters

Forțele de securitate poloneze au întors tunurile cu apă asupra migranților care au aruncat cu pietre peste granița cu Belarus, unde mii de oameni s-au adunat într-o încercare haotică de a ajunge în Uniunea Europeană, au arătat marți imagini video distribuite pe rețelele de socializare.

Criza a determinat UE să pregătească noi sancțiuni împotriva Belarusului, pe care o acuză de încercarea de a destabiliza UE împingând migranții peste graniță în mod ilegal.

Imaginile distribuite pe internet au arătat o nouă escaladare a crizei la graniță, unde migranții s-au adunat în număr tot mai mare de partea belarusă în ultima săptămână.

Migranții au aruncat cu sticle și bușteni de lemn în soldații polonezi și au folosit bețe pentru a încerca să rupă gardul.

Ministerul de Interne a declarat că un polițist a fost grav rănit de un obiect aruncat peste graniță și se afla la spital cu craniul fracturat.

Ministerul polonez al Apărării a spus într-un tweet că autoritățile din Belarus le-au dat migranților grenade sonore pe care să le arunce în soldații și polițiștii de frontieră polonezi.

UE spune că Belarus încurajează migranții să treacă granița ca răzbunare pentru sancțiunile anterioare din cauza reprimării protestelor de anul trecut împotriva realegerii contestate a președintelui Alexandru Lukașenko.

Sursa: Reuters.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…