Președintele rus Vladimir Putin, care anterior îi făcea în mod deliberat pe liderii mondiali să aștepte, este acum el însuși forțat să tragă de timp în așteptarea șefilor de stat. De data aceasta, a fost nevoit să îl aștepte pe președintele Kârgâzstanului, Sadyrs Zhaparov. Este adevărat, nu mult timp – aproximativ 30 de secunde.

Într-o înregistrare video apărută pe Twitter, Vladimir Putin este văzut cum sosește la întâlnire cu aproximativ 30 de secunde mai devreme. Apoi a continuat să stea în picioare și să-l aștepte pe președintele Kârgâzstanului. El a fost văzut încercând din greu să gestioneze stânjeneala de scurtă durată din acel moment. În cele din urmă, președintele Kârgâzstanului, Sadyr Japarov, a sosit și l-a salutat pe președintele rus.

Înregistrarea în care Putin este “umilit” de președintele Kârgâzstanului a devenit virală pe Twitter, numeroși utilizatori împărtășind părerea lor despre acest videoclip: “Mai devreme, șefului Kremlinului îi plăcea să îi facă pe liderii mondiali să îl aștepte. Iar de acum încolo, chiar și președintele Kârgâzstanului își permite să întârzie la o întâlnire”.

Totuși, nu este pentru prima dată când Putin a fost pus să aștepte la o întâlnire. Într-un incident similar care a avut loc în urmă cu câteva luni, Vladimir Putin a stat în picioare în fața presei timp de 50 de secunde, din cauza sosirii întârziate a omologului său turc Recep Tayyip Erdoğan înainte de discuțiile de la Teheran din iulie. Incidentul a primit, de asemenea, multă atenție pe rețelele de socializare.

Sursa; Livemint

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram