Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri că a respectat întotdeauna poporul și cultura Ucrainei, o țară vecină pe care forțele sale au invadat-o fără avertisment la începutul acestui an, declanșând un conflict care s-a soldat cu moartea a mii de civili.

“Întotdeauna, și chiar și astăzi, în ciuda tragediei actuale, avem un mare respect pentru poporul ucrainean, cultura ucraineană, limba, literatura și așa mai departe”, a declarat Putin în timp ce vorbea la o ceremonie de premiere a profesorilor, potrivit traducerii Reuters.

Potrivit unei înregistrări video a comentariilor sale publicate de Ukraine World, Putin a continuat însă spunând că Rusia nu poate permite ca ceea ce se întâmplă în Ucraina să aibă un impact asupra culturii și limbii ruse. Putin părea să facă referire la afirmația sa din trecut, potrivit căreia Ucraina ar fi condus un genocid etnic rusesc, deși nu a apărut nicio dovadă în acest sens.

În ciuda remarcilor sale privind respectarea culturii ucrainene, Putin a respins în mod repetat dreptul țării de a exista. Atunci când și-a justificat invazia din februarie, Putin a afirmat în mod nefondat că Ucraina nu este o țară reală, că a fost creată de Uniunea Sovietică și că nu are dreptul legitim la statutul de stat.

Mulți istorici au respins această evaluare, citând dovezi copleșitoare ale culturii și istoriei ucrainene care preced Uniunea Sovietică, care a fost formată în 1922.

Vorbind miercuri, Putin a mai spus că va stabiliza cele patru regiuni din Ucraina despre care a afirmat că fac acum parte din Rusia, o anexare respinsă ca fiind ilegală și invalidă de către Ucraina și Occident.

Sursa: Insider

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Jurnalistul Cătălin Tolontan a fost dat afară de la Libertatea

Cătălin Tolontan, coordonatorul redacției ziarului Libertatea, și-a încheiat recent colaborarea cu trustul…

Președintele Venezuelei a ordonat exploatarea “imediată” a petrolului, gazelor și minelor din Guyana

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a ordonat companiilor de stat să înceapă explorarea…

Taylor Swift a fost desemnată persoana anului de către Time Magazine

Vedeta pop Taylor Swift a fost desemnată Persoana Anului de către revista…

Fostul premier Florin Cîțu, pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu

Fostul prim-ministru Florin Cîțu a fost pus sub urmărire penală de către…