Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri că a respectat întotdeauna poporul și cultura Ucrainei, o țară vecină pe care forțele sale au invadat-o fără avertisment la începutul acestui an, declanșând un conflict care s-a soldat cu moartea a mii de civili.

“Întotdeauna, și chiar și astăzi, în ciuda tragediei actuale, avem un mare respect pentru poporul ucrainean, cultura ucraineană, limba, literatura și așa mai departe”, a declarat Putin în timp ce vorbea la o ceremonie de premiere a profesorilor, potrivit traducerii Reuters.

Potrivit unei înregistrări video a comentariilor sale publicate de Ukraine World, Putin a continuat însă spunând că Rusia nu poate permite ca ceea ce se întâmplă în Ucraina să aibă un impact asupra culturii și limbii ruse. Putin părea să facă referire la afirmația sa din trecut, potrivit căreia Ucraina ar fi condus un genocid etnic rusesc, deși nu a apărut nicio dovadă în acest sens.

În ciuda remarcilor sale privind respectarea culturii ucrainene, Putin a respins în mod repetat dreptul țării de a exista. Atunci când și-a justificat invazia din februarie, Putin a afirmat în mod nefondat că Ucraina nu este o țară reală, că a fost creată de Uniunea Sovietică și că nu are dreptul legitim la statutul de stat.

Mulți istorici au respins această evaluare, citând dovezi copleșitoare ale culturii și istoriei ucrainene care preced Uniunea Sovietică, care a fost formată în 1922.

Vorbind miercuri, Putin a mai spus că va stabiliza cele patru regiuni din Ucraina despre care a afirmat că fac acum parte din Rusia, o anexare respinsă ca fiind ilegală și invalidă de către Ucraina și Occident.

Sursa: Insider

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Blinken: SUA nu au “permis” Ucrainei să efectueze lovituri în interiorul Rusiei

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Statele Unite nu…

Rusia încearcă să “înghețe” războiul pentru a lansa o ofensivă mai mare în primăvară, afirmă șeful NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia încearcă să…

Germania a arestat 25 de persoane acuzate că au pus la cale o lovitură de stat

Douăzeci și cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri…

Zelenski a fost desemnat “Persoana anului” de către revista Time

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost desemnat de revista Time drept persoana…

Ciucă: Mâine vom cere vot în consiliul JAI pentru aderarea la Schengen

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România va cere vot în consiliul…

China anunță o relaxare la nivel național a restricțiilor Covid

După ce restricțiile au fost relaxate în mai multe orașe din China…