Vladimir Putin a declarat că se vaccinează marți împotriva COVID-19 , la câteva luni după ce campania de vaccinare pe scară largă a început în Rusia.

Putin a fost criticat intens de către opozanții săi, care au spus că a contribuit la o campanie de vaccinare relativ lentă în Rusia. Acestia au argumentat că reticența sa a condus la o ezitare deja extinsă cu privire la vaccin.

Vorbind la o întâlnire televizată cu oficiali din domeniul sănătății, liderul rus în vârstă de 68 de ani a descris remarcile recente din Europa care pun la îndoială necesitatea vaccinului rus ca „ciudate”.

“Nu impunem nimănui nimic … Ce interese protejează acești oameni? Interesele companiilor farmaceutice sau cele ale cetățenilor europeni?”

“Vaccinarea este desigur alegerea voluntară a fiecărei persoane … Apropo, intenționez să o fac și eu mâine”, a spus el.

Rusia a promovat puternic vaccinul Sputnik – V în străinătate, care fost întâmpinat cu scepticism în Occident și chiar de mulți cetățeni din Rusia.

Vaccinul rusesc Sputnik V a fost înregistrat în august, înainte de efectuarea studiillor clinice pe scară largă, provocând îngrijorare in randul experților medicali .

Recenziile ulterioare au fost în mare măsură pozitive, rezultatele publicate in revista medicală The Lancet, au arătat că vaccinul Sputnik V are o eficiență de peste 90% .

“În ciuda discreditării deliberate a vaccinului nostru, din ce în ce mai multe țări își manifestă interesul pentru acesta”, a spus Putin.

Ministrul Sănătății, Mihail Murashko, a declarat în timpul ședinței că experții de la Agenția Europeană a Medicamentului vor călători în Rusia pe 10 aprilie pentru a revizui studiile clinice efectuate pe vaccin.

Agenția Europeană a lansat luna aceasta o revizuire continuă a vaccinului Sputnik V, un pas important către aprobarea acestuia in UE ca primul vaccin anti-Covid non-occidental.

Ultimile sondaje efectuate în Rusia, au arătat că 62% dintre ruși sunt reticenți in ceea ce priveste vaccinarea cu Sputnik V . Kremlinul a declarat că nu vede o legătură între faptul că Putin nu se vaccinează și încrederea publicului în vaccinul rus COVID-19.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Înalta Curte a decis că Ion Iliescu poate fi anchetat în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

Înalta Curte a decis joi că fostul președintele Ion Iliescu poate fi…

Talibanii au emis un decret care spune că femeile trebuie să își dea consimțământul la căsătorie

Guvernul taliban din Afganistan a emis vineri un decret privind drepturile femeilor,…