Administrația Biden a anunțat joi detalii despre măsura care impune angajatorilor din SUA cu 100 sau mai mulți lucrători să se asigure că angajații sunt fie vaccinați complet pentru COVID-19, fie testați în fiecare săptămână pentru virus.

Oficialii au dezvăluit, de asemenea, detalii despre măsura care va cere angajatorilor din domeniul medical să aibă o forță de muncă complet vaccinată, fără nicio alternativă de testare.

Prima regulă acoperă 84 de milioane de muncitori din SUA, sau două treimi din forța de muncă din SUA, au spus oficialii. Această regulă, care va fi impusă de Administrația pentru securitate și sănătate în muncă a Departamentului Muncii, va obliga angajații să fie complet vaccinați până pe 4 ianuarie.

Angajații care nu sunt complet vaccinați până la 4 ianuarie trebuie să prezinte un test negativ verificat angajatorilor lor în fiecare săptămână și să înceapă să poarte o mască la locul de muncă din 5 decembrie. Lucrătorii care se testează pozitiv pentru COVID-19 sau primesc un diagnostic de la un furnizorul de servicii medicale autorizat trebuie îndepărtat de la locul de muncă. Regula nu cere angajatorilor să plătească pentru teste, deși acordurile cu sindicatele ar putea cere angajatorilor să acopere factura.

Începând cu 5 decembrie, anagajatorii vor trebui să ofere angajaților timp liber plătit pentru a merge la vaccinare, precum și concediu medical pentru a se recupera în cazul efectelor secundare ale vaccinării.

Sancțiunile angajatorilor pentru nerespectarea regulilor OSHA ar putea include amenzi bazate pe numărul de încălcări și pot ajunge până la aproximativ 13.653 USD pentru o singură încălcare, au spus oficialii. Amenzile sunt semnificativ mai mari, până la 136.532 de dolari, pentru angajatorii care încalcă intenționat standardele. Oficialii Casei Albe au spus că OSHA intenționează să efectueze inspecții.

A doua regulă cere furnizorilor de servicii medicale să se asigure că toți lucrătorii sunt vaccinați complet până pe 4 ianuarie.

Regula se aplică pentru peste 17 milioane de lucrători din aproximativ 76.000 de unități de îngrijire a sănătății, au spus oficialii.

Pentru a fi considerați complet vaccinați, lucrătorii trebuie să aibă două doze de vaccin COVID-19 de la Pfizer sau Moderna sau o doză de Johnson & Johnson.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…