Turcia a anunțat duminică că a efectuat lovituri aeriene împotriva bazelor militanților kurzi din nordul Siriei și Irakului, despre care a spus că sunt folosite pentru a lansa atacuri “teroriste” pe teritoriul turc.

Aproape 25 de lovituri au lovit provinciile Raqa, Hassakeh și Alep, ucigând 18 membri ai Forțelor Democratice Siriene conduse de kurzi, 12 membri ai armatei siriene și un jurnalist, a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Între timp, administrația kurdă autonomă din nord-estul Siriei a dat un bilanț de 29 de morți – inclusiv 11 civili, 15 luptători aliniați cu armata siriană, doi paznici de siloz și un luptător kurd.

Turcia a declarat că loviturile au fost îndreptate împotriva bazelor grupării militante kurde interzise Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din nordul Siriei și Irakului, despre care a spus că sunt folosite pentru a lansa atacuri “teroriste” pe teritoriul turc.

Ofensiva, cu numele de cod Operațiunea Claw-Sword, are loc la o săptămână după o explozie în centrul Istanbulului, care a ucis șase persoane și a rănit 81.

Loviturile din Siria au vizat în principal orașul nordic Kobane și împrejurimile sale din apropierea frontierei turcești, inclusiv silozurile de cereale de lângă Al-Malikiyah, în nord-est, și o centrală electrică într-o zonă aflată sub controlul FDS.

“Aceste atacuri ale statului de ocupație turc nu vor rămâne fără răspuns”, a declarat FDS într-un comunicat. “La momentul și locul potrivit, vom răspunde în forță și eficient”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Indignare față de o înregistrare video din Ierusalim în care evreii ultraortodocși scuipă un grup de creștini

O înregistrare video tulburătoare care arată evreii ultraortodocși scuipând pe jos lângă…

Șefa IPJ Constanța, despre moartea tinerei DJ Lalla: Luăm în calcul fie un act suicidar, fie un accident

Șefa Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, comisar șef Mădălina-Sorina Vlangăr, a declarat…

Cel puțin 21 de morți după ce un autocar s-a prăbușit de pe un pasaj rutier lângă Veneția

Un accident mortal de autobuz s-a produs ieri seară în apropiere de…

Azerbaidjanul a arestat mai mulți foști lideri separatiști de top din Nagorno-Karabah

Azerbaidjanul a arestat mai mulți foști lideri din Nagorno-Karabah după ce a…

Florența interzice închirierile pe termen scurt în centrul istoric

Orașul Florența, cunoscut în întreaga lume pentru arta și arhitectura renascentistă, a…