Volodimir Zelenski spune că Ucraina este pregătită să adere la NATO în ciuda amenințărilor din partea Federației Ruse, dar lipsa de sprijin din partea țărilor Alianței o obligă să caute alte garanții de securitate, potrivit Pravda.

“Aderarea la NATO? Suntem pregătiți să aderăm chiar de mâine. Chiar dacă [neaderarea la NATO] este una dintre condițiile Rusiei. Nu ascundem acest lucru”, a declarat Zelenski.

“I-am spus acest lucru secretarului general al NATO și altor lideri care au un cuvânt de spus în privința aderării Ucrainei la NATO. Prea mulți dintre oamenii noștri au murit deja pentru ca nouă să ne fie teamă să spunem ceea ce gândim”, a adăugat el.

Potrivit președintelui Zelenski, Ucraina este pregătită să adere la Alianță chiar și “mâine”, dar, din păcate, “nu se va întâmpla”.

“Dacă mâine ni se va propune să aderăm la NATO – în mod serios, fără să ne jucăm cu viețile noastre – vom adera. Dar nu se va întâmpla, din păcate, și din păcate nu s-a întâmplat deja. Așa că ne vom construi propriile noastre garanții de securitate, care vor fi capabile să ne apere”, a declarat Zelenski.

Președintele ucrainean a mai spus că negocierile în ceea ce privește garanțiile de securitate sunt în curs de desfășurare cu o serie de țări, dar nu au fost finalizate încă niciun acord, așa cum nu există încă o listă a țărilor și a promisiunilor pe care acestea sunt dispuse să le facă.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.