Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că este “evident” că Ucraina nu va fi ultima oprire a invaziei lui Vladimir Putin.

“Își va continua mișcarea până la capăt, … inclusiv în toate celelalte state care la un moment dat au făcut parte din blocul sovietic”, a declarat președintele Ucrainei la Conferința de Securitate de la Munchen prin legătură video.

El a spus că, în timp ce Occidentul discuta despre livrările de tancuri către Ucraina, Kremlinul se gândea la modalități de a “sugruma” Moldova.

Zelenski a mai spus că a apreciat ca fiind scăzută probabilitatea ca Belarus să se alăture invaziei țării sale de partea Rusiei.

De asemenea, el a cerut aliaților occidentali ai Ucrainei să se “grăbească” și să accelereze livrările de arme, pe fondul temerilor că o nouă ofensivă rusă este în curs de desfășurare.

“Trebuie să ne grăbim. Avem nevoie de viteză – viteza acordurilor noastre, viteza livrărilor noastre… viteza deciziilor pentru a limita potențialul rusesc. Nu există alternativă la viteză, pentru că este viteza de care depinde viața.”

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram