Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut joi oficialilor guvernamentali să nu mai vorbească cu reporterii despre tacticile militare ale Kievului împotriva Rusiei, afirmând că astfel de remarci sunt “sincer iresponsabile”.

În urma unor explozii majore care au distrus marți o bază aeriană rusă din Crimeea, ziarele New York Times și Washington Post au citat oficiali neidentificați care au afirmat că forțele ucrainene sunt responsabile. Guvernul de la Kiev, pe de altă parte, a refuzat să spună dacă a fost în spatele exploziilor.

Zelenskiy a declarat într-un discurs de seară:

“Războiul nu este cu siguranță momentul pentru vanitate și declarații zgomotoase. Cu cât veți divulga mai puține detalii despre planurile noastre de apărare, cu atât mai bine va fi pentru punerea în aplicare a acestor planuri de apărare.

Dacă vreți să generați titluri zgomotoase, asta este un lucru – este sincer iresponsabil. Dacă doriți victoria Ucrainei, este altceva, și ar trebui să fiți conștienți de responsabilitatea pe care o aveți pentru fiecare cuvânt pe care îl spuneți despre planurile de apărare sau de contraatac ale statului nostru”.

Sursa; The Guardian

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.