Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că regimul președintelui rus Vladimir Putin va cădea în urma unei revolte a propriului său popor.

Zelenski a făcut aceste comentarii într-un nou documentar filmat pentru a marca aniversarea de un an de la invazia lui Putin în Ucraina, care a avut loc joi. În acesta, Zelenski prezice că poporul rus va “găsi un motiv” pentru a răsturna regimul lui Putin.

“Va exista cu siguranță un moment în care fragilitatea regimului lui Putin va fi resimțită în Rusia”, spune Zelenskyy în documentar, potrivit Business Insider. “Atunci carnivorele vor mânca carnivorul. Este foarte important, iar ei vor avea nevoie de un motiv pentru a justifica acest lucru. Își vor aminti cuvintele lui Komarov, ale lui Zelenski Își vor aminti. Vor găsi un motiv pentru a-l ucide pe ucigaș”.

“Va funcționa? Da. Când? Nu știu”, a adăugat el.

Zelenski a continuat spunând că Putin are un “cerc foarte restrâns” de oameni în care are încredere, susținând că liderul rus se află în “izolare” și “nu știe ce să facă”.

Ucraina a avertizat de luni de zile că Rusia plănuiește să își reia ofensiva cândva în jurul aniversării de un an de la invazia sa.

Oficialii americani din domeniul apărării au fost de acord cu avertismentele președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, spunând că este probabil ca Putin să încerce o ofensivă în încercarea de a întoarce situația după luni de zile în care Ucraina a recâștigat teritoriu.

“Situația în prima linie este complicată”, a declarat Zelenski într-un interviu acordat lui Trey Yingst de la Fox News la începutul lunii februarie. “Rusia se pregătește pentru revanșă. Putem simți acest lucru. Cred că a început deja sau nu pe deplin. Vom vedea asta în următoarele săptămâni”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram