Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Ucraina nu înregistrează succese militare doar în Liman, ci și în Herson. În declarația sa de peste noapte, el a spus că forțele ucrainene au eliberat micile așezări Arkhanhelske și Mîroliubivka din regiunea Herson.

De asemenea, Ucraina a făcut presiuni pentru a recâștiga unele teritorii din regiunea Luhansk. Acest lucru înseamnă că Rusia nu deține întregul teritoriu al nici uneia dintre zonele din Ucraina ocupată pe care a anunțat că le va anexa vineri.

Totodată. Zelenski a reiterat angajamentul Ucrainei de a-i pedepsi pe cei care au luat parte la organizarea de “referendumuri” pe teritoriul ucrainean. Într-un mesaj pe Telegram, el a spus:

“Recent, cineva a organizat undeva, undeva, pseudo-referendumuri, iar când steagul ucrainean va fi repus, nimeni nu-și va mai aminti de farsa rusească cu niște bucăți de hârtie și niște anexări. Cu excepția, bineînțeles, a organelor de drept din Ucraina. Pentru că toți cei care sunt implicați în orice elemente de agresiune împotriva statului nostru vor răspunde pentru asta.”

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *