Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina trebuie să recunoască faptul că nu va adera niciodată la NATO.

“Bineînțeles, Ucraina nu este membră a NATO. Înțelegem acest lucru, nu suntem nebuni. De ani de zile auzim despre presupusa ușă deschisă, dar am auzit și acum că nu putem intra. Și acest lucru este adevărat și trebuie să fie recunoscut. Mă bucur că poporul nostru începe să înțeleagă acest lucru și se bazează pe el însuși și pe partenerii care ne ajută”, a declarat Zelenski în cadrul unui discurs adresat liderilor Forței Expediționare Comune, condusă de Marea Britanie.

El a subliniat că, în prezent, Ucraina nu solicită activarea articolului 5 din tratat. Ea cere doar închiderea cerului pentru a preveni atacurile aeriene rusești.

“Avem nevoie de noi formate de cooperare, de o nouă determinare. Iar dacă nu putem intra pe ușa deschisă, trebuie să cooperăm cu comunitățile care ne vor ajuta și ne vor proteja, cum ar fi a voastră. Și să aibă garanții de încredere”, a spus el.

Forța Expediționară Comună este o forță operațională militară condusă de Marea Britanie. Forța poate fi compusă, dacă este necesar, din unități din Danemarca, Finlanda, Estonia, Islanda, Letonia, Lituania, Olanda, Suedia și Norvegia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…