DuckDuckGo, motorul de căutare axat pe confidențialitate, a anunțat că august 2020 s-a încheiat cu peste 2 miliarde de căutări totale prin intermediul platformei sale de căutare.

În timp ce Google rămâne cel mai popular motor de căutare, DuckDuckGo a câștigat multă incredere în ultimele luni, din moment ce tot mai mulți utilizatori au început să-și aprecieze confidențialitatea pe internet.

DuckDuckGo a înregistrat peste 2 miliarde de căutări și 4 milioane de instalații de aplicații / extensii, iar compania a mai spus că are peste 65 de milioane de utilizatori activi. DuckDuckGo ar putea distruge vechiul său record de trafic dacă va continua aceeași tendință de creștere.

Chiar dacă DuckDuckGo crește rapid, controlează totuși mai puțin de 2% din volumul de căutare din Statele Unite. Cu toate acestea, tendința de creștere a DuckDuckGo a continuat pe tot parcursul anului, în principal din cauza scandalului de confidențialitate al Google și al altor companii.

În medie, DuckDuckGo înregistrează în mod regulat peste 65 de milioane de căutări. Este probabil ca numărul să fie mai mare dacă adăugăm căutările efectuate prin intermediul API-ului, extensiilor sau aplicațiilor DuckDuckGo.

Motorul de căutare DuckDuckGo se bazează pe Bing, site-uri dezvoltate de comunitate, cum ar fi Wikipedia, iar compania și-a dezvoltat propriul crawler pentru a genera indexul rezultatelor căutării.

Spre deosebire de Google, DuckDuckGo este mai orientat spre confidențialitate și nu urmăresc ceea ce caută utilizatorii. Drept urmare, rezultatele căutării DuckDuckGo nu sunt la fel de actualizate ca Google sau chiar Bing.

Pe de altă parte, Google a susținut standardele web, iar motorul său de căutare ar fi ignorat standardele de confidențialitate și urmărește oamenii de pe platformele sale.

Dacă tineti la confidentialiatea dvs pe internet, puteți încerca DuckDuckGo vizitând pagina lor de căutare. De asemenea, puteți utiliza DuckDuckGo instalând extensiile și aplicațiile sale.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook