Nașul III se lansează cu noua sa versiune. Este complet restaurat cu un nou început și sfârșit. De asemenea, folosește titlul original al lui Francis Ford Coppola.

Partea II a fost lansată 2 ani mai târziu. Filmul l-a adăugat pe Robert DeNiro în distribuție. Continuarea a fost un succes imens, câștigând 6 Oscaruri din 11 nominalizări. DeNiro a luat cel mai bun actor în rol secundar si cel mai bun regizor Coppola. Filmul a câștigat “Cea mai bună imagine” și “Cel mai bun scenariu adaptat”. Coppola a considerat că povestea Corleone este spusă după cel de-al doilea film. A fost convins să scrie și să regizeze al treilea film după ce i s-a oferit o o suma uriasa.


Filmul, ultimul din seria “Nasul”, a închis povestea epică a familiei Corleone. A început cu adaptarea sa din 1972 a romanului “Nasul” de Mario Puzo. Povestea a fost nominalizată la nouă premii Oscar și a câștigat trei, inclusiv cel mai bun film, cel mai bun actor și cel mai bun scenariu adaptat pentru Puzo și Coppola.

Nașul partea a-III-a a primit 7 nominalizări la Oscar. Este considerat ca fiind cel mai slab din serie.

Paramount Pictures a declarat că vor difuza o nouă versiune a filmului, sub numele The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone (Moartea lui Michael Corleone), de Mario Puzo, care este cea pe care Copolla a ales-o inițial. Coppola a reconstruit complet filmul alături de editorii săi, cuprinzând un nou început, sfârșit și fotografii alternative. Coppola o numește „o concluzie mai adecvată pentru povestea familiei Corleone”.

„The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone’ (Moartea lui Michael Corleone) de Mario Puzo este o recunoaștere a titlului preferat de Mario și a intențiilor noastre originale pentru ceea ce a devenit The Godfather: Partea a-III-a. Pentru această versiune finala, am creat un nou început și sfârșit și am rearanjat câteva scene, fotografii și indicii muzicale. Cu aceste schimbări și înregistrările și sunetul restaurat, pentru mine, este o concluzie mai potrivită pentru The Godfather și ‘The Godfather: Partea a-II-a și îi sunt recunoscător lui Jim Gianopulos și Paramount pentru că mi-au permis să o revizuiesc”.

Relansarea va avea loc la 30 de ani de la lansarea filmului. Pe baza comentariilor lui Coppola, acesta va fi mai aproape de viziunea sa inițială asupra filmului. De asemenea, îi permite lui Coppola să reîncadreze povestea corect.

The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone, va avea o rulare rapidă în cinematografe în decembrie. Acesta va fi lansat pe format digital și disc în 2021.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook