Dr. Shigeaki Hinohara a fost un medic japonez care a câștigat multă perspectivă asupra întrebării sale preferate; ce îi face pe oameni să trăiască mai mult? A practicat în mod clar ceea ce a predicat – a lucrat ca medic până la câteva luni înainte de moarte, la 105 ani.

Înțelepciunea sa pentru o viață mai lungă include câteva puncte destul de intuitive și unele nu atât de evidente.

Distracția este cel mai bun analgezic

Hinohara nu s-a plans si nu i-a supus pe alții la propriile sale dureri. El s-a uitat la înțelepciunea copiilor atunci când a venit vorba de a face față durerii – care își uită adesea disconfortul prin distragerea atenției prin joacă .
Împreună cu deturnarea concentrării către pozitiv, distracția are beneficii fizice asupra corpului – râsul scade hormonii stresului și crește fluxul de celule imune și anticorpi de combatere a infecțiilor.
Ei bine, au spus întotdeauna că râsul este cel mai bun medicament.

Nu acordați prea multă importanță posesiunilor materiale

Adesea cele mai bune amintiri pe care le avem sunt din experiențe. S-a demonstrat că obținem mai multă fericire din experiență decât obținem din bunuri materiale, mai ales atunci când aceste experiențe sunt împărtășite cu alte persoane.
Sfatul bunului medic este să renunți la poverile materiale. Nu știi niciodată când ai de gând să dai cu piciorul în găleată și oricum nu poți lua niciunul din „lucrurile” tale cu tine atunci cand vei muri.

Purtați-vă propriile cumpărături și folosiți scările

Activitatea fizică regulată este unul dintre cei mai importanți factori pentru a rămâne sănătos, indiferent dacă aveți opt sau optzeci de ani. Mușchii dvs. au un fel de „folosiți-i sau pierdeți-i”, la fel ca și celulele creierului.
Am evoluat ca vânători-culegători mergând până la 12 km pe zi. Corpurile noastre s-au adaptat pentru a fi cele mai sănătoase din exerciții fizice regulate și moderate. Nu suntem proiectați să stăm la un birou timp de 8 ore zilnic.
Când o persoană se retrage, este tentant să se relaxeze și să o ia ușor, ceea ce este în regulă, dar luând-o prea ușor și stând pe loc toată ziua, corpul nu are niciun beneficiu. Când suntem sedentari pentru prea mult timp, grăsimea începe să se acumuleze și mușchii noștri, precum și celulele creierului, încep să se ofilească din cauza lipsei de utilizare.
Exercițiile fizice regulate mențin mușchii în lucru și promovează, de asemenea, producția de BDNF în creier; principala proteină responsabilă de crearea și dezvoltarea de noi celule cerebrale.
Dr. Hinohara a subliniat importanța activității fizice zilnice moderate. Alegerea unor mici activități, cum ar fi mersul pe jos, folosirea scărilor și căratul propriilor cumpărături, îți vor menține mușchii activi (și, prin urmare, lucrează), te vor ajuta să creezi noi celule cerebrale (literalmente te mențin inteligent) și să lupți împotriva îmbătrânirii.

Încercați să nu mâncați în exces

Lăcomia a fost întotdeauna un păcat și se pare că are un efect și asupra corpului. Doctorul a avertizat împotriva supraîncărcării, deoarece purtarea unei greutăți corporale inutile nu vă va face niciun favor.
Mâncarea excesivă și frecventă poate duce la obezitate, iar depozitarea excesului de grăsime poate crește riscul general de boală. De asemenea, poate pune presiune pe sistemul digestiv și poate provoca perturbări ale ritmului cardiac.
Acest lucru nu înseamnă că nu poți avea o masă mai bogată din când în când, doar să nu o faci de trei ori pe săptămână.

Nu optați mai întâi pentru operație

În ciuda faptului că este el însuși medic, Hinohara te sfătuieste să nu-ți asculți întotdeauna medicul și să te duci sub cuțit fără să încerci mai întâi metode mai puțin invazive.
El a spus că multe lucruri pot fi vindecate fără a opta imediat pentru o intervenție chirurgicală, ceea ce este o înțelepciune comună în filozofia mult orientală.

Scopul este cel mai important – Continuați sa trăiti

Dr. Hinohara a observat că, atunci când mulți oameni se pensionează, ei se „opresc”. Jurnalele lor trec brusc de la a fi pline la aproape goale și se trezesc inactivi.
Doctorul și-a făcut programul la fel de plin ca atunci când a fost tânăr, chiar și după vârsta de 100 de ani. A avut programul de lucru la spital ca întotdeauna.
Când o persoană nu mai planifică, tinde să nu mai trăiască la fel de deplin. Asta nu înseamnă că ar trebui să planificați fiecare lucru pe care îl faceți, spontaneitatea și flexibilitatea sunt importante și ele (nu vă programați toate mesele sau orele de culcare), dar să rămâneți activi prin planificarea muncii și a hobby-urilor este cheia longevității.

„Dacă trebuie să vă retrageți, faceți-o după 65 de ani”

Hinohara a menționat că vârsta de pensionare de 65 de ani a fost stabilită când speranța medie de viață a fost de 68. Speranța de viață în zilele noastre se situează în jurul valorii de 80 de ani.
Retragerea în vremurile de demult însemna relaxare și încetinire pentru doar câțiva ani. În zilele noastre, a te retrage la 65 de ani înseamnă să ai o altă viață de completat după terminarea lucrului.

Oamenii care continuă să lucreze în anii lor mai în vârstă tind să trăiască mai mult și să aibă vieți mai satisfăcătoare. Există totuși o distincție importantă; cei care sunt mai împliniți și trăiesc cel mai mult se bucură de ceea ce fac. Lucrul în ultimii ani într-un rol stresant sau neîmplinit este probabil să vă scurteze durata de viață, nu să o lungească.
A avea un loc de muncă, un rol sau hobby-uri care îți plac și care au nevoie de timp combină o mulțime de secrete din ceea ce face o persoană să trăiască mai mult.
Vă menține activ creierul și corpul, vă oferă contact social și vă permite să continuați planificarea și programarea. Vă asigură că aveți lucruri de făcut și lucruri de așteptat cu nerăbdare și, cel mai important, vă menține un scop in viata.
Scopul le leagă pe toate. Scopul este un motiv pentru a te ridica dimineața și a continua, mai ales atunci când implică responsabilități și alte persoane.
Dacă nu vă place să lucrați după vârsta de pensionare, voluntariatul este o opțiune bună. Oferă beneficiile stimulării mentale, activității fizice și contactului social, dar fără prea multe stresuri psihologice / fizice care vin cu munca plătită sau cu o carieră.
Pur și simplu, să trăiești mai mult, fă-ți un motiv să trăiești.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook