Administrația Națională de Meteorologie (ANM) avertizează că România se va confrunta cu un val de caniculă în data de 22 iunie, fiind emise mai multe avertizări meteorologice pentru diverse zone ale țării.

Codul galben este în vigoare pentru Maramureș, nordul Crișanei, nordul Transilvaniei, Moldova, estul Munteniei și Dobrogea continentală, unde temperaturile maxime vor ajunge la 32-34 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge 80 de unități.

Codul portocaliu este emis pentru Banat, sudul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia. Aici, valul de căldură va persista și se va intensifica, cu temperaturi maxime între 34 și 37 de grade Celsius. Canicula va fi prezentă, disconfortul termic accentuat, iar ITU va depăși 80 de unități. Noaptea, temperaturile minime vor fi în jur de 20 de grade Celsius, caracteristică nopților tropicale.

Codul roșu este activat pentru județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș, unde valul de căldură va fi persistent și intens, cu temperaturi maxime de 38-39 de grade Celsius. Temperaturile minime vor fi în jur de 20 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, cu ITU peste 80 de unități.

Recomandări:

  • Evitați expunerea prelungită la soare, mai ales în orele amiezii.
  • Beți multe lichide, preferabil apă, ceaiuri neîndulcite sau sucuri naturale.
  • Purtați haine lejere, de culori deschise.
  • Faceți dușuri reci sau băi răcoroase.
  • Evitați efortul fizic intens în timpul zilei.
  • Asigurați-vă că aveți grijă de persoanele vârstnice, copiii și animalele de companie.
  • Urmați recomandările autorităților.
Alte știri:  CFR reduce viteza trenurilor în acest weekend din cauza caniculei extreme

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…