Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting de cod roșu de ploaie pentru Constanța, Năvodari, Ovidiu, Lumina și Corbu, valabilă până la ora 23:00.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala ploi abundente, iar cantitățile de apă ce vor cădea vor depăși 30-50 l/mp. De asemenea, autoritățile au transmis și un mesaj de tip RO-Alert pentru a atenționa populația.

Numeroase probleme au apărut deja din cauza cantităților mari de apă. Mai multe zone din Constanța au fost inundate, iar pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a zeci de copaci căzuți din cauza vântului.

La Năvodari, tabla de pe acoperișul unui bloc este în pericol de a cădea, iar un copac a blocat circulația pe o stradă. În stațiunea Mamaia, un panou publicitar a fost răsturnat de vânt, iar un copac a fost rupt.

Situații similare au fost semnalate și în localitățile Negru Vodă, Hârșova, Hanul Morilor sau între Amzacea și Topraisar, unde copacii au căzut pe carosabil.

De asemenea, pe podul dintre Mangalia și 2 Mai un fir de electricitate s-a desprins, iar la Lumina un stâlp este înclinat. La Biruința, o casă a rămas fără acoperiș din cauza vântului și ploii.

Autoritățile recomandă prudență maximă tuturor celor aflați în zonă până la încetarea fenomenelor meteo extreme.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Sfântul Gheorghe

Sâmbătă dimineață, Autoritatea Navală Română a raportat scufundarea unei nave sub pavilion…