Foto- ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, l-a criticat pe purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, pentru modul în care se implică în campania de vaccinare anti-COVID, precizând că e treaba medicilor să se implice, nu a bisericii.

“Hristos este doctorul suprem, iar cel care comentează este un laic care nu poate să înţeleagă ce trăieşte un slujitor care are grijă de păstoriții săi. Am citit ce-a spus şi m-am mirat. Mi-a fost student, dar vrând să dea răspunsuri de tot felul, se încurca în ele”, a afirmat ÎPS Teodosie luni, la Antena 3.

Teodosie în contradicție cu Patriarhul Daniel

Întrebat dacă e nevoie de implicarea preoților pentru a convinge oamenii să se vaccineze anti-COVID, după ce autoritățile au făcut apel la Biserică pentru a sprijini campania, Teodosie a susținut că Biserica nu trebuie să se amestece. Asta, deși chiar Patriarhul Daniel a îndemnat la vaccinare, sâmbătă seară, înaintea slujbei de Înviere, spunând că „este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor”.

Vasile Bănescu i-a criticat pe preoții care au spus că împărtășania este „vaccinul autentic și cel mai bun”

Afirmațiile lui ÎPS Teodosie vin după ce purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, i-a criticat pe preoţii care au spus că împărtășania este „vaccinul autentic și cel mai bun”. În opinia lui, aceşti preoţi se „înșală profund” şi comit „un fel de sacrilegiu”.

Bănescu s-a vaccinat el însuşi împotriva COVID-19 şi a precizat că astfel de afirmaţii ale preoţilor au demobilizat mulți credincioși.

„Mă gândeam la un joc de cuvinte nefericit pe care îl fac unii declarați zgomotos antivacciniști din rândul clerului, oameni care spun că nu ne trebuie vaccin pentru că vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie. Când am auzit asta m-am cutremurat. Nu pentru că Sfânta Împărtășanie nu ar fi lucrul cel mai sfânt din viața noastră, a creștinilor, ci pentru că e comparat acest lucru, cel mai sfânt, trupul și sângele lui Cristos, cu un vaccin”, a declarat Bănescu, duminică seara, la Digi24.


Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…