Rusia a înființat o nouă brigadă echipată cu sistemul de rachete balistice Iskander-M în Karelia, o regiune rusă care are o graniță extinsă cu Finlanda.

Potrivit ziarului rus Izvestia, această mișcare a fost un răspuns la aderarea Finlandei la NATO.

“Decizia de a înființa brigada de rachete a fost foarte oportună. Acesta este un răspuns adecvat la aderarea Finlandei la NATO”, a declarat pentru Izvestia amiralul Vladimir Valuyev, fost comandant al Flotei Baltice a Rusiei.

Noua brigadă de rachete face parte din noul Districtul Militar Leningrad (LMD) al Rusiei, care a fost înființat ca răspuns la aderarea Finlandei la NATO.

Ziarul rusesc a citat un expert militar, Dmitri Boltenkov, care a declarat că Rusia trebuie să fie cu ochii pe Finlanda după decenii de relații de bună vecinătate. Cu toate acestea, Boltenkov a părut să nu fie sigur de motivul pentru care Finlanda a decis să se alăture alianței de apărare.

Iskander-M este un sistem mobil de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune și este capabil să lanseze focoase convenționale sau nucleare.

De asemenea, Boltenkov a declarat pentru ziar că sistemul de rachete Iskander-M al Rusiei “s-a comportat foarte bine în timpul operațiunii militare speciale [din Ucraina], astfel încât finlandezii ar trebui să știe că, dacă se întâmplă ceva, și ei pot experimenta o astfel de “bucurie””.

Boltenkov a mai spus ziarului că brigada a fost necesară din cauza forțelor armate “bune” ale Finlandei și din cauza posibilei prezențe a trupelor americane și britanice în Finlanda.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…