two gold Bitcoins
Fotografie de Aleksi Räisä pe Unsplash

Daca cineva v-ar intreba care este cel mai scump oras din lume, probabil ati spune Zurich, Tokyo sau New York, dar nu este asa.

Cel mai scump oras in acest moment este Caracas din Venezuela. Ciudat, nu? La urma urmei, Venezuela nu este o țară bogată.

Dar există un motiv simplu pentru care Caracas se află în fruntea acestei liste.

Inflația crește în Venezuela

In acest moment, este greu de spus exact cât de mare este inflația în Venezuela . Asta pentru că guvernul a încetat să publice date despre inflație în urmă cu doi ani. Dar economiști independenți au urmărit inflația în Venezuela, iar cifrele pe care le raportează sunt astronomice.

Potrivit Adunării Naționale a Venezuelei, inflația a atins 2.616% anul trecut. Asta înseamnă că prețurile pentru bunurile și serviciile de zi cu zi din Venezuela au crescut de aproximativ 27 de ori în doar 12 luni. Iar situația s-a agravat. Recent, Adunarea Națională a declarat că inflația din Venezuela se ridică acum la aproape 24.600% pe an.

Bolívar, moneda Venezuelei, își pierde valoarea atât de repede încât mulți oameni nu își pot permite mâncare sau medicamente. Unii venezueleni își vând chiar părul doar pentru a supraviețui. Este o situație tragică.

Venezuelenii se adăpostesc în bitcoin

Mulți dintre venezueleni își schimbă bolivarele pentru bitcoin. Priviti la graficul de mai jos. Acesta arată volumul săptămânal de tranzacționare bitcoin în Venezuela.

Puteți vedea că volumul tranzacționării bitcoinului în Venezuela a explodat, în creștere cu 211% doar în acest an.

Venezuelenii cumpară bitcoin pentru că bolívar este în cădere liberă și pentru că bitcoin este o monedă descentralizată. Nu este controlat de un guvern sau de o bancă centrală.

Alte știri:  Google Photos va introduce în curând o funcție cheie pentru a evita pierderea fotografiilor

Venezuela este o țară mică și săracă

Nu va muta niciodată acul pe prețul bitcoin. Cu toate acestea, Venezuela ar putea apărea ca prima țară în care o criptomonedă înlocuiește efectiv o monedă de hârtie controlată de guvern. Și asta ar încuraja alte persoane din întreaga lume să caute adăpost în bitcoin. La urma urmei, Venezuela nu este singura țară cu probleme majore de bani.

Uitati-va la Argentina. Anul trecut, rata oficială a inflației a atins 25%. Cu un an înainte, era de 37%. Aceasta înseamnă că bunurile și serviciile de zi cu zi din țară sunt cu 71% mai scumpe decât erau la începutul anului 2016.

Moneda argentiniană, peso, este și ea în cădere liberă. Anul acesta a scăzut cu 27% față de dolarul SUA. Același lucru este valabil și pentru lira turcească. A pierdut 18% din valoare față de dolar în acest an.

Chiar și monedele „stabile” precum dolarul american și euro se apropie de valoarea lor intrinsecă de zero.
Acesta este motivul pentru care oamenii din întreaga lume vor căuta adăpost în bitcoin în următorii ani.

Iată ce a spus editorul The Casey Report și Crisis Investing, Nick Giambruno, într-un interviu recent:

Bitcoin oferă oamenilor obișnuiți un refugiu sigur. Îl pot folosi pentru a trimite și primi bani în timp ce ocolesc băncile nesigure, monedele nevaloroase și schemele de confiscare guvernamentale din țările lor de origine. Atunci când apare o criză, un guvern poate fura cu ușurință bani în bănci sau fura puterea de cumpărare imprimând unități monetare. Dar nu poate fura cu ușurință bitcoinul și nici nu poate împiedica oamenii să îl folosească. Într-o criză, bitcoinul este de neprețuit pentru omul obișnuit.

Pe scurt, rolul bitcoin ca monedă de criză ar putea determina explozia prețului său în următorii ani.

Alte știri:  Google Photos va introduce în curând o funcție cheie pentru a evita pierderea fotografiilor

Deci, luați în considerare speculațiile cu privire la bitcoin dacă nu ați făcut-o încă. Amintiți-vă că bitcoinul este încă extrem de volatil.

Ca întotdeauna, nu pariați niciodată mai mulți bani decât vă puteți permite să pierdeți. Este nevoie doar de o miză mică pentru a face avere în anii următori.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook