Iranul nu are niciun plan de represalii imediate împotriva Israelului, a declarat vineri un oficial iranian de rang înalt pentru Reuters, la câteva ore după ce surse au declarat că Israelul a lansat un atac pe teritoriul iranian.

“Sursa externă a incidentului nu a fost confirmată. Nu am primit niciun atac extern, iar discuția înclină mai degrabă spre infiltrare decât spre atac”, a declarat oficialul iranian sub rezerva anonimatului.

Potrivit Reuters, un analist iranian a declarat, de asemenea, vineri, la televiziunea de stat, că mini dronele doborâte de apărarea aeriană din Isfahan au fost pilotate de “infiltrați din interiorul Iranului”.

Între timp, ministrul israelian de dreapta Ben Gvir a postat vineri pe X un mesaj de un singur cuvânt: “Slab!”, referindu-se la atacul israelian asupra iranului.

Israelul a efectuat un atac cu rachete care a vizat o unitate de apărare antiaeriană din sudul țării și a provocat pagube materiale, a anunțat vineri agenția siriană de știri de stat Sana, care a citat un comunicat militar.

Potrivit Associated Press (AP), avioanele de război au fost văzute în jurul orei în care au fost raportate zgomote puternice și drone în apropierea unei importante baze aeriene și a unui sit nuclear iranian, vineri dimineața devreme.

Zona respectivă din Siria se află direct la vest de Isfahan, la o distanță de aproximativ 1.500 de kilometri, și la est de Israel.

Iranul a tras cu baterii de apărare antiaeriană vineri dimineața devreme, iar unele zboruri au fost deviate sau suspendate la sol după ce au fost raportate explozii în apropierea unei importante baze aeriene și a unui sit nuclear unde au fost observate drone, informează AP.

Alte știri:  Parlamentul a adoptat legea care îi lasă fără permis de conducere timp de 10 ani pe șoferii prinși băuți sau drogați la volan
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Constanța celebrează 85 de ani de la intrarea Navei-școală Mircea în serviciul Forțele Navale Române

În Portul Militar Constanța a avut loc astăzi, 17 mai 2024, o…

Partidul Verde Constanța desființează acuzațiile făcute de foștii membri: “Mitulescu, candidatul SOS la Primăria Constanța, a fost exclus din cauza consumului de droguri”

Un articol apărut recent în ziarul Replica a stârnit controverse, după ce…

Peru clasifică persoanele trans ca fiind “bolnave mintal” printr-un decret guvernamental

Guvernul din Peru a emis un decret prin care persoanele transgen, non-binare…

Coreea de Nord: Sora lui Kim Jong Un neagă orice export de arme către Rusia

Într-o declarație publicată vineri, Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean…

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat care intenționa să incendieze o sinagogă

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat înarmat care dorea să incendieze…

Un comandant de top al NATO spune că numărul de trupe rusești este insuficient pentru a face progrese la Harkov

Comandantul suprem al forţelor aliate în Europa, generalul Christopher Cavoli, a declarat…