People gather amidst the rubble in front of Al-Sharouk tower that collapses after being hit by an Israeli air strike, in Gaza City, on May 12, 2021. – An Israeli air strike destroyed a multi-storey building in Gaza City, as Israel continued its heavy bombardment of the Palestinian enclave. Photo by Ashraf Amra

Pe măsură ce violențele dintre Israel și militanții Hamas continuă în Gaza, costurile umane ale acestui conflict devin din ce în ce mai clare. Potrivit unor rapoarte recente ale armatei israeliene, pentru fiecare luptător Hamas ucis, aproximativ doi civili palestinieni și-au pierdut și ei viața.

Întrebat la CNN despre detaliile acestui raport, purtătorul de cuvânt al IDF, Jonathan Conricus, a declarat: “Pot confirma raportul”.

Conricus a adăugat: “Pot spune că, dacă este adevărat – și cred că cifrele noastre vor fi coroborate – dacă comparați acest raport cu orice alt conflict în teren urban între o armată și o organizație teroristă care folosește civili ca scuturi umane și care este încorporată în populația civilă, veți constata că acest raport este extraordinar, extrem de pozitiv și poate unic în lume.”

Oficialii israelieni au sperat că, prin implementarea unor noi sisteme de cartografiere de înaltă tehnologie pentru a urmări mișcările populației, armata ar putea emite avertismente mai eficiente pentru ca civilii să evacueze zonele periculoase înainte de loviturile aeriene. Acest lucru ar permite ca loviturile să aibă loc, reducând la minimum victimele necombatante.

Cu toate acestea, alții au pus la îndoială cât de utilă poate fi o astfel de tehnologie într-o zonă cu telecomunicații instabile și acces instabil la electricitate. Chiar aseară, principalul furnizor de telecomunicații din Gaza a raportat că serviciile de telefonie mobilă și internet au fost întrerupte în întreaga regiune.

Între timp, numărul morților din Gaza continuă să crească. Ministerul Sănătății, condus de Hamas, susține că aproximativ 15 900 de persoane au fost ucise până în prezent, marea majoritate fiind considerați a fi civili. Grupurile internaționale și-au exprimat indignarea cu privire la criza umanitară și la pierderea de vieți nevinovate.

Pe măsură ce conflictul intră într-o nouă fază vizând sudul Gaza, toate părțile se vor confrunta cu o presiune mai mare pentru a lua toate măsurile de precauție necesare pentru a evita vătămarea civililor.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Zeci de părinți protestează în fața unei școli din București, indignați de dezvăluirile privind abuzul asupra unui copil

Zeci de părinți și-au manifestat indignarea și au organizat un protest în…

Fraude în programul Start-Up Nation: Zeci de percheziții în mai multe județe din țară

Autoritățile judiciare din Prahova au efectuat o serie de percheziții într-un dosar…

Mașinile cu numere de înmatriculare rusești trebuie să părăsească Lituania până la 11 martie

Administrația vamală lituaniană a anunțat că vehiculele cu numere de înmatriculare rusești…

Germania investighează o posibilă interceptare de către Rusia a unei teleconferințe militare

Germania anunță că lansează o anchetă după ce Rusia ar fi ascultat…

A început simularea examenului de Bacalaureat 2024: Elevii își testează cunoștințele înainte de examenul final

Simularea examenului național de Bacalaureat 2024 a început astăzi, conform calendarului stabilit…

Țările OPEC+ prelungesc reducerile producției de petrol până în iunie

Membrii OPEC+, în frunte cu Arabia Saudită și Rusia, au convenit la…

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti: Aproximativ 100 de maşini adunate în Piaţa Constituţiei

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti, cu aproximativ 100 de maşini adunate în…

Presupuși militanți ai grupării Stat Islamic, uciși într-un schimb de focuri cu serviciile de securitate din Caucazul de Nord al Rusiei

Șase presupuși membri ai grupării Stat Islamic au fost uciși într-un schimb…