Mii de benzinării din Marea Britanie au rămas fără carburanți luni, a declarat un grup industrial, în timp ce șoferii s-au grăbit să-și alimenteze mașinile pe fondul unei întreruperi a aprovizionării din cauza unei lipse acute de șoferi de aprovizionare.

Asociația comercianților cu amănuntul de benzină (PRA), care reprezintă aproape 5.500 de puncte de vânzare independente, a declarat că aproximativ două treimi din membrii săi au raportat că și-au vândut combustibilul, iar la restrul se va epuiza în curand.

În unele zone, până la 90% din stațiile de benzină și-au epuizat stocurile, a declarat președintele PRA, Brian Madderson, adăugând că lipsurile au fost rezultatul „cumpărării de panică, pur și simplu”.

Cozile lungi de vehicule s-au format la multe benzinării în weekend, cu oameni tot mai furioși. Poliția a fost chemată duminică la o benzinărie din Londra, după ce a izbucnit o luptă, iar un bărbat a fost arestat sub suspiciunea de agresiune.

BP, care operează 1.200 de locații în Marea Britanie, a declarat că aproape o treime din benzinăriile sale au epuizat duminică cele două clase principale de combustibil.

Industria transportului de mărfuri spune că Marea Britanie este lipsită de zeci de mii de camioane, din cauza mai multor factori, inclusiv pandemia de coronavirus, o forță de muncă îmbătrânită și un exod de muncitori străini după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană anul trecut.

Mai multe țări, inclusiv Statele Unite și Germania, se confruntă, de asemenea, cu un deficit de șoferi de camioane. Problema a fost vizibilă în special în Marea Britanie, unde a contribuit la rafturile goale ale supermarketurilor și la pompele cu benzină închise.

După săptămâni de presiune crescândă, guvernul conservator din Marea Britanie a anunțat sâmbătă că va elibera mii de vize de urgență șoferilor de camioane străini pentru a ajuta la prevenirea unui Crăciun fără cele necesare pentru familiile britanice. Guvernul a declarat că va emite 5.000 de vize de trei luni pentru șoferii de camioane începând din octombrie și alte 5.500 pentru lucrătorii de păsări.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…