Trei rachete rusești au lovit în centrul orașului Cernihiv din nordul Ucrainei miercuri, omorând cel puțin 14 oameni, potrivit autorităților. Cel puțin 61 de persoane, inclusiv doi copii, au fost rănite în atacul matinal, au anunțat serviciile medicale de urgență ucrainene.

Cernihiv este situat la aproximativ 150 de kilometri nord de Kiev, în apropiere de granița cu Rusia și Belarus, și are o populație de aproximativ 250.000 de locuitori.

Noul bombardament rusesc vine într-un moment critic pentru armata ucraineană. Lipsa sprijinului militar din partea partenerilor occidentali îi lasă pe ucraineni tot mai vulnerabili în fața forțelor Kremlinului.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut țărilor occidentale să furnizeze Ucrainei mai multe sisteme de apărare antiaeriană. El a spus despre atacul de la Cernihiv că „acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă Ucraina ar fi primit suficiente echipamente de apărare antiaeriană și dacă determinarea lumii de a contracara teroarea rusă ar fi fost suficientă.”

Experții militari avertizează că penuria Ucrainei de muniție de artilerie, trupe și vehicule blindate le-a permis rușilor să înainteze treptat, deși frontul de luptă rămâne stabilizat de-a lungul celor 1000 de kilometri.

Ucrainenii sapă tranșee și fortificații pentru a se pregăti de o mare ofensivă rusească care ar putea începe până în luna următoare.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Constanța celebrează 85 de ani de la intrarea Navei-școală Mircea în serviciul Forțele Navale Române

În Portul Militar Constanța a avut loc astăzi, 17 mai 2024, o…

Partidul Verde Constanța desființează acuzațiile făcute de foștii membri: “Mitulescu, candidatul SOS la Primăria Constanța, a fost exclus din cauza consumului de droguri”

Un articol apărut recent în ziarul Replica a stârnit controverse, după ce…

Coreea de Nord: Sora lui Kim Jong Un neagă orice export de arme către Rusia

Într-o declarație publicată vineri, Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean…

Peru clasifică persoanele trans ca fiind “bolnave mintal” printr-un decret guvernamental

Guvernul din Peru a emis un decret prin care persoanele transgen, non-binare…

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat care intenționa să incendieze o sinagogă

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat înarmat care dorea să incendieze…

Un comandant de top al NATO spune că numărul de trupe rusești este insuficient pentru a face progrese la Harkov

Comandantul suprem al forţelor aliate în Europa, generalul Christopher Cavoli, a declarat…