Lucian Bode, ministru de Interne și secretar general al Partidului Național Liberal (PNL), a anunțat că partidul său își propune să câștige alegerile prezidențiale din 2024 și să dea președintele României pentru următorii cinci ani.  În acest sens, Bode a sugerat că Nicolae Ciucă, actualul premier și președinte al PNL, ar putea fi un posibil candidat pentru această funcție.

“Ne propunem ca anul viitor să avem un candidat care să dea președintele României pentru următorii cinci ani. Un candidat cu șanse să câștige Președinția României. Astăzi președintele PNL este o opțiune pentru a candida la funcția de președinte al României”, a declarat Bode.

Bode a subliniat că PNL dorește să guverneze bine România și în acest an și în anul viitor, astfel încât să obțină un scor bun la alegerile din 2024 și să rămână la guvernare și după această dată.

“Anul viitor, PNL este capabil să guverneze, este capabil să candideze pe liste proprii și să dea viitorul președinte al României”, a afirmat Bode.

În ceea ce privește rocada guvernamentală, Bode a asigurat că aceasta va avea loc la timp și respectând protocolul dintre partide. “Sunt convins că vom reuși să realizăm această rocadă guvernamentală pentru prima dată în cei 32 de ani de democrație, fără prea multe discuții. Se discută prea multe despre această rocadă, când ea trebuie făcută întocmai și la timp. Întocmai – cum scrie Protocolul. Și la timp – până la 1 iunie”, a subliniat oficialul.

În final, Bode a mai adăugat că va rămâne în Guvern dacă PNL va dori acest lucru, dar și-a exprimat sprijinul pentru direcția în care va merge România anul viitor, subliniind că este important ca PNL să rămână la guvernare și după 2024.

Alte știri:  Viktor Orban ajunge în China ca parte a "misiunii sale de menținere a păcii"
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook