Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, republicanul Mike Johnson, a anunțat că va încerca să adopte pachetul de ajutor pentru aliații Statelor Unite în această săptămână. Ajutorul vizează atât sprijinirea Israelului împotriva atacurilor recente ale Iranului, cât și sprijinirea Ucrainei în războiul împotriva agresiunii ruse.

Pachetul de ajutor, în valoare de 95 de miliarde de dolari, prevede trimiterea de arme, echipamente militare și fonduri umanitare către Israel, Ucraina și Taiwan.

Inițiativa vine în contextul unui atac masiv al Iranului împotriva Israelului cu peste 200 de drone și rachete de croazieră, dintre care majoritatea au fost interceptate de sistemul de apărare antirachetă israelian Iron Dome.

Președintele Camerei, Mike Johnson, a declarat pentru Fox News că el și alți lideri republicani consideră necesară susținerea aliatului strategic Israel. El a adăugat că detaliile pachetului de ajutor sunt finalizate și va depune tot efortul pentru aprobarea lui în Congres săptămâna aceasta.

În timp ce unii membri ai Camerei susțin cu tărie ajutorul și prezic că acesta ar trece cu un sprijin de 70% în cameră dacă Johnson ar permite un vot, mulți dintre aliații lui Trump din Cameră se opun ajutorului pentru Ucraina, favorizând cheltuielile pentru probleme interne. Reprezentanta Marjorie Taylor Greene a amenințat că îl va demite pe Johnson din funcția de președinte al Camerei din cauza unor probleme, inclusiv a sprijinului său pentru Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Constanța celebrează 85 de ani de la intrarea Navei-școală Mircea în serviciul Forțele Navale Române

În Portul Militar Constanța a avut loc astăzi, 17 mai 2024, o…

Partidul Verde Constanța desființează acuzațiile făcute de foștii membri: “Mitulescu, candidatul SOS la Primăria Constanța, a fost exclus din cauza consumului de droguri”

Un articol apărut recent în ziarul Replica a stârnit controverse, după ce…

Peru clasifică persoanele trans ca fiind “bolnave mintal” printr-un decret guvernamental

Guvernul din Peru a emis un decret prin care persoanele transgen, non-binare…

Coreea de Nord: Sora lui Kim Jong Un neagă orice export de arme către Rusia

Într-o declarație publicată vineri, Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean…

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat care intenționa să incendieze o sinagogă

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat înarmat care dorea să incendieze…

Un comandant de top al NATO spune că numărul de trupe rusești este insuficient pentru a face progrese la Harkov

Comandantul suprem al forţelor aliate în Europa, generalul Christopher Cavoli, a declarat…