Fostul președinte american Donald Trump a sugerat recent că, în cazul în care va ajunge din nou la Casa Albă, viitoarea asistență financiară oferită Ucrainei ar putea lua forma unor împrumuturi, nu a unor donații nerambursabile.

Propunerea a fost făcută de Trump într-o conferință de presă comună cu liderul republicanilor din Camera Reprezentanților, Mike Johnson.

“Ne uităm la asta chiar acum, și ei vorbesc despre asta, și ne gândim să o facem sub forma unui împrumut în loc de un simplu cadou”, a spus el în timpul evenimentului mediatic de la casa sa Mar-a-Lago din Florida.

Trump a invocat faptul că Statele Unite “continuă să ofere cadouri de miliarde și miliarde de dolari”, însă nu există o îmbunătățire clară a situației de pe front în Ucraina. El a sugerat că, în viitor, ajutorul ar putea lua forma unor împrumuturi cu dobândă zero, iar rambursarea să fie solicitată doar în cazul în care Ucraina își revine economic.

Totodată, Trump a criticat și lipsa de implicare financiară a Europei în sprijinirea Ucrainei, ținând cont de interesul direct al UE în existența unei Ucraine independente ca barieră împotriva expansiunii ruse. El consideră că țările europene ar trebui să contribuie mai mult la efortul de apărare a Ucrainei.

Propunerea lui Trump privind sistemul de împrumuturi vine în contextul în care unii congresmani republicani și-au exprimat opoziția față de continuarea asistenței financiare pentru Ucraina, considerând că războiul nu reprezintă o prioritate pentru SUA.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Constanța celebrează 85 de ani de la intrarea Navei-școală Mircea în serviciul Forțele Navale Române

În Portul Militar Constanța a avut loc astăzi, 17 mai 2024, o…

Partidul Verde Constanța desființează acuzațiile făcute de foștii membri: “Mitulescu, candidatul SOS la Primăria Constanța, a fost exclus din cauza consumului de droguri”

Un articol apărut recent în ziarul Replica a stârnit controverse, după ce…

Peru clasifică persoanele trans ca fiind “bolnave mintal” printr-un decret guvernamental

Guvernul din Peru a emis un decret prin care persoanele transgen, non-binare…

Coreea de Nord: Sora lui Kim Jong Un neagă orice export de arme către Rusia

Într-o declarație publicată vineri, Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean…

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat care intenționa să incendieze o sinagogă

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat înarmat care dorea să incendieze…

Un comandant de top al NATO spune că numărul de trupe rusești este insuficient pentru a face progrese la Harkov

Comandantul suprem al forţelor aliate în Europa, generalul Christopher Cavoli, a declarat…