Aproape de două ori mai multe persoane au fost diagnosticate cu Covid-19 în ultimele șapte zile decât precedentul record săptămânal al pandemiei, datorită unui val de infectări cu varianta Omicron, care a inundat fiecare aspect al vieții cotidiene în multe părți ale globului.

Varianta extrem de mutantă și infecțioasă a dus numărul de cazuri la un record de 10 milioane în cele șapte zile până duminică, aproape dublu față de recordul anterior de 5,7 milioane înregistrat în timpul unei săptămâni la sfârșitul lunii aprilie. Numărul tot mai mare de infecții, într-un moment în care mulți oameni au renunțat la teste sau folosesc kituri de acasă cu rezultate care nu sunt raportate autorităților locale, a dus la anularea zborurilor, închiderea birourilor și la sugrumarea facilităților de producție și a lanțurilor de aprovizionare.

Creșterea infecțiilor – cu un număr record de cazuri raportate din Australia și SUA până în Italia și Franța – a perturbat sezonul de sărbători la un an după ce vaccinurile au început să fie distribuite și la doi ani de la apariția virusului despre care mulți sperau inițial că va fi trecătoare.

Partea bună este că decesele săptămânale cauzate de Covid sunt încă pe o traiectorie descendentă, ajungând la cel mai scăzut nivel față de anul precedent. Perspectivele pentru 2022 depind de faptul dacă numărul de decese urmează cazurile și crește în săptămânile următoare sau dacă primele dovezi care sugerează că valul omicron va fi mai puțin sever se menține pe măsură ce apar mai multe date din lumea reală.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…