Zeci de localități din statul Rio Grande do Sul din sudul Braziliei se confruntă cu cele mai grave inundații din istorie. Ploile torențiale care au căzut în ultimele săptămâni au dus la scurgeri masive de pe versanți și la ieșirea din albie a mai multor râuri.

Potrivit datelor oficiale, cel puțin 85 de persoane și-au pierdut viața, iar aproximativ 150.000 de locuitori au fost evacuați din calea apelor. Peste 130 de oameni sunt în continuare dați dispăruți, însă șansele de a-i găsi în viață sunt aproape nule.

Majoritatea localităților din regiune sunt inundate, iar în unele cazuri apa ajunge până la nivelul acoperișurilor caselor. Aeroportul internațional din Porto Alegre, cel mai mare oraș al regiunii, a fost nevoit să își suspende activitatea, pistele și clădirile cheie fiind inundate.

Situația cea mai gravă este în orașul Canoas, unde apa a acoperit aproape întreaga zonă urbană. Autoritățile se așteaptă ca situația să se înrăutățească în următoarele zile, prognoza meteo indicând persistența precipitațiilor abundente.

Specialiștii atribuie fenomenul extremului schimbărilor climatice, cu temperaturi anormal de ridicate și cantități-record de precipitații.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…