Un accident mortal de autobuz s-a produs ieri seară în apropiere de Veneția, Italia, soldat cu peste 20 de morți. Autocarul transporta aproximativ 40 de turiști străini când a ieșit de pe șosea imediat după ora locală 19:45. Vehiculul s-a izbit de o barieră și a plonjat aproximativ 15 metri, aterizând pe liniile electrice din apropiere. În urma impactului, autobuzul a luat imediat foc.

Primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a descris scena ca fiind “apocaliptică” și a declarat doliu oficial în oraș pentru a onora victimele.

Primele informații indică faptul că cel puțin 21 de persoane și-au pierdut viața, în timp ce alte 18 au fost rănite și transportate de urgență la spitalele din apropiere. Mai mulți dintre răniți au rămas în stare critică. Autobuzul transporta pasageri din mai multe țări, inclusiv Ucraina, Germania, Franța și Croația.

Ministerul român de externe a transmis că nu există cetâțeni români printre victime.

Eforturile de salvare au durat până târziu în noapte, pompierii lucrând pentru a extrage cadavrele din epava complet zdrobită și pentru a se asigura că nimeni nu a rămas prins înăuntru.

Cauza accidentului este încă în curs de investigare, deși se pare că autobuzul era nou și electric.

Atât prim-ministrul, cât și guvernatorul regional și-au exprimat condoleanțele pentru cei afectați de această tragedie majoră. În ultimii ani, în Italia au avut loc mai multe accidente mortale de autobuz, ceea ce subliniază necesitatea îmbunătățirii continue a siguranței transportului.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook