Cel puțin 52 de persoane au murit într-un incendiu izbucnit într-o clădire cu mai multe etaje din Johannesburg, cel mai mare oraș din Africa de Sud, au anunțat serviciile de urgență. Printre persoanele decedate se numără și un copil mic.

Serviciile de gestionare a situațiilor de urgență au declarat că alte 43 de persoane au fost rănite în incendiul izbucnit joi dimineața devreme.

Clădirea a fost evacuată, iar purtătorul de cuvânt Robert Mulaudzi a declarat că o operațiune de căutare și recuperare este în curs de desfășurare. Este probabil ca numărul morților să crească, a spus el, și nu a fost imediat clar ce a provocat incendiul.

În interiorul clădirii de cinci etaje se afla “o așezare informală”, a declarat Mulaudzi. “Așadar, [există] o mulțime de structuri informale în interiorul clădirii. Există o mulțime de resturi pe care trebuie să le îndepărtăm”.

Autoritățile au declarat că incendiul a fost în mare parte stins, dar fumul încă se mai infiltra din clădirea înnegrită din centrul orașului Johannesburg.

Clădirea a fost a patra “clădire mai veche” care a luat foc în oraș în ultimele luni, a relatat organizația locală de știri Times Live. La începutul lunii august, ultimul etaj al unei clădiri din suburbia Yeoville, în apropiere de districtul central de afaceri, a luat foc, în timp ce în iunie, doi copii au fost uciși într-un incendiu în Hilbrow, iar în iulie, un incendiu a izbucnit după o explozie de gaz în subteran.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook