Poliția israeliană a anunțat că șapte persoane au fost rănite într-un atac cu mașină-capcană și cu armă albă, marți, la Tel Aviv. Se bănuiește că atacatorul este un palestinian din Cisiordania ocupată, iar incidentul este clasificat drept un act de terorism. Suspectul a fost “neutralizat” de un civil care a intervenit primul, iar un medic care l-a examinat la fața locului a confirmat că acesta a fost împușcat mortal.

Trei dintre victime se află în stare gravă, două sunt în stare moderată, iar alte două au suferit răni ușoare, potrivit poliției.

Atacatorul a intrat cu camioneta sa în oamenii aflați pe un trotuar de pe strada Pinchas Rosen din orașul de coastă, apoi a coborât și a înjunghiat alte persoane, potrivit poliției.

Atacul are loc în contextul în care Israelul se află în stare de alertă pentru atacuri palestiniene, în urma lansării unei operațiuni militare majore în orașul Jenin din Cisiordania. Operațiunea militară israeliană a dus la suspendarea contactului și a coordonării între președintele palestinian Abbas și Israel.

Khaled al-Batsh, un oficial de rang înalt din cadrul mișcării Jihadul Islamic, susținută de Iran, a lăudat atacul, numindu-l “un răspuns inițial și natural al rezistenței față de ceea ce se întâmplă în Jenin”, deși nu a revendicat responsabilitatea.

Imagini video ale incidentului au circulat online, arătând o camionetă care a urcat pe un trotuar din apropierea unui centru comercial și a intrat pe o pistă de biciclete. Potrivit unui purtător de cuvânt al serviciului de ambulanță Magen David Adom, unele dintre persoanele rănite prezentau răni de cuțit.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Interlopul mascat sub umbrela Partidului SOS Constanța: A lovit un polițist în încercarea de a provoca scandal în ședința de Consiliu Local

El este interlopul mascat în “politician” din partea partidului SOS, filiala Constanța,…