Forțele talibane s-au ciocnit cu miliţiile anti-talibane în valea Panjshir, la nord de capitala afgană, Kabul, luni seara. Potrivit membrilor principalului grup de opoziție, cel puțin șapte luptători talibani au fost uciși în confruntări.

De la căderea Kabulului pe 15 august, Panjshir a fost singura provincie care a rezistat împotriva talibanilor, deși au existat lupte și în provincia vecină Baghlan între talibani și forțele miliției locale.

Fahim Dashti, purtător de cuvânt al Forțelor Naționale de Rezistență, un grup loial liderului Ahmad Massoud, a declarat că luptele au avut loc la intrarea de vest a văii, unde talibanii au atacat pozițiile NRF.

El a spus că atacul, care ar fi putut fi un test din partea talibanilor, a fost combătut cu succes, iar opt talibani au fost uciși și un număr similar au fost răniți.

“Aseară, talibanii au atacat valea Panjshir, dar au fost învinși cu 7 morți și mai mulți răniți”, a declarat Bismillah Mohammadi, membru al mișcării de rezistență care a servit ca ministru sub președintele exilat Ashraf Ghani, într-un tweet.

„S-au retras cu pierderi grele”, a mai spus el.

Nu a fost imediat posibil să se ajungă la un purtător de cuvânt taliban pentru comentarii, scrie Reuters.

Massoud, fiul fostului comandant anti-sovietic al mujahidinilor Ahmad Shah Massoud, s-a stabilit în valea Panjshir cu o forță de câteva mii, alcătuită din miliții locale și rămășițe ale unităților armatei și forțelor speciale.

El a cerut o negociere cu talibanii, dar a spus că forțele sale vor rezista dacă provincia lor din valea îngustă și montană va fi atacată.

O forță semnificativă de luptători talibani a fost mutată în zonă, dar cele două părți au fost angajate până acum în negocieri și au evitat lupta.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…