Politicienii americani ar trebui să înceteze să mai solicite boicotarea diplomatică a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing pentru a evita afectarea relațiilor bilaterale, iar China va lua „contramăsuri” dacă este necesar, a declarat luni Ministerul de Externe al Chinei.

Administrația Biden va anunța săptămâna aceasta că oficialii guvernamentali americani nu vor participa la Jocurile Olimpice din 2022 de la Beijing, a informat duminică CNN.

Cei care fac apel la boicot sunt „încrezători” și ar trebui să înceteze „pentru a nu afecta dialogul și cooperarea dintre China și Statele Unite în domenii importante”, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei.

„Dacă SUA insistă să se agațe în mod intenționat de cursul său, China va lua contramăsuri hotărâte”, a spus el la o conferință de presă.

Președintele american Joe Biden a declarat luna trecută că ia în considerare un astfel de boicot diplomatic pentru a protesta împotriva recordului Chinei în domeniul drepturilor omului, inclusiv ceea ce Washington spune că este genocid împotriva minorităților musulmane. Administrația a fost sub presiunea activiștilor și a membrilor Congresului pentru a boicota Jocurile Olimpice.

Casa Albă a refuzat să comenteze raportul CNN duminică. Patru surse care cunosc gândirea administrației au declarat anterior pentru Reuters că a existat un consens tot mai mare în cadrul Casei Albe pentru a ține oficialii americani departe de Jocurile Olimpice de la Beijing.

CNN a spus că boicotul SUA nu va împiedica sportivii americani să concureze în aceste jocuri.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…