Directorul CIA Bill Burns a avertizat joi că Ucraina riscă să piardă războiul cu Rusia până la sfârșitul anului dacă Statele Unite nu vor trimite mai mult ajutor militar.

În timpul unei intervenții la Centrul George W. Bush, Burns a spus că fără asistență suplimentară din partea SUA, “este un risc foarte real ca ucrainenii să piardă pe câmpul de luptă până la sfârșitul anului 2024, sau cel puțin să ofere lui Putin posibilitatea de a dicta condițiile unui aranjament politic”.

Aceste declarații marchează unul dintre cele mai alarmante avertismente lansate până acum de administrația Biden cu privire la implicațiile războiului din Ucraina, în timp ce Congresul dezbate un nou pachet de ajutor pentru Kiev, blocat de mai multe luni.

Directorul CIA a detaliat nevoia disperată a Ucrainei de muniție elementară pe câmpul de luptă. El a relatat că două brigăzi ucrainene, fiecare cu peste 2.000 de oameni, au avut la dispoziție doar “15 proiectile de artilerie pe zi” și “un total de 42 de proiectile de mortier”.

“Au fost copleșiți, și nu din lipsă de curaj sau determinare din partea lor, iar îngrijorarea mea este că vom vedea mai multe Avdiivka în viitor fără asistență suplimentară”, a declarat Burns, referindu-se la un oraș ucrainean pierdut recent în fața avansurilor rusești.

Lipsa de muniție și echipamente militare din cauza dificultăților întâmpinate de SUA și aliații săi în aprovizionarea armatei ucrainene a avut un impact tot mai devastator pe câmpul de luptă, potrivit unor surse din serviciile de informații.

Avertismentul directorului CIA subliniază necesitatea urgentă de a debloca ajutorul militar către Ucraina pentru a-i permite să reziste agresiunii armatei ruse.

Alte știri:  Serviciile secrete sud-coreene: Coreea de Nord este suspectată că a furnizat Rusiei arme fabricate în anii '70
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Constanța celebrează 85 de ani de la intrarea Navei-școală Mircea în serviciul Forțele Navale Române

În Portul Militar Constanța a avut loc astăzi, 17 mai 2024, o…

Partidul Verde Constanța desființează acuzațiile făcute de foștii membri: “Mitulescu, candidatul SOS la Primăria Constanța, a fost exclus din cauza consumului de droguri”

Un articol apărut recent în ziarul Replica a stârnit controverse, după ce…

Peru clasifică persoanele trans ca fiind “bolnave mintal” printr-un decret guvernamental

Guvernul din Peru a emis un decret prin care persoanele transgen, non-binare…

Coreea de Nord: Sora lui Kim Jong Un neagă orice export de arme către Rusia

Într-o declarație publicată vineri, Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean…

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat care intenționa să incendieze o sinagogă

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat înarmat care dorea să incendieze…

Un comandant de top al NATO spune că numărul de trupe rusești este insuficient pentru a face progrese la Harkov

Comandantul suprem al forţelor aliate în Europa, generalul Christopher Cavoli, a declarat…