Guvernul României a adoptat hotărârea de guvern prin care vor fi implementate măsurile de relaxare ce urmează să fie aplicate de la 1 iunie.

De la 1 iunie se aplică noi reguli pentru organizarea de evenimente, pentru săli de sport, cinematografe și în birouri. Iar spitalele se pregătesc pentru reluarea vechilor circuite și reducerea numărului de paturi pentru bolnavii de covid.

Guvernul a aprobat creşterea, de la 1 iunie, de la 500 la 1.000 a numărului participanţilor la activităţile culturale, artistice, de divertisment desfăşurate în spaţii deschise, dacă fac dovada că sunt vaccinate anti-COVID, testate sau au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu.

Numărul persoanelor care pot circula în grupuri a fost mărit la opt, a precizat prim-ministrul.

“S-a aprobat desfăşurarea evenimentelor private, nunţi, botezuri cu 50 de persoane în spaţii închise şi 70 de persoane în spaţii deschise. Numărul persoanelor participante poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate”, a anunțat premierul.

Activităţile sportive se pot desfăşura, atât la interior, cât şi la exterior, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spaţiului, a adăugat premierul, care a menţionat că participarea peste această limită este permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate anti-COVID sau prezintă test negativ sau se vaccinează înainte de intrarea la eveniment.

De asemenea, a fost crescut gradul de ocupare a meselor din restaurantele de interior de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului, iar numărul clienţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi anti-COVID.

Veste bună si pentru cei care lucrează la birou. De la 1 iunie, cei vaccinați nu vor purta mască în birouri dacă sunt maxim cinci persoane.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook