Primul ministru socialist spaniol și-a anulat obligațiile publice pentru restul săptămânii și a declarat că ia în considerare demisia, acuzând o “operațiune de hărțuire și intimidare” din partea adversarilor săi politici și mediatici pentru decizia unui tribunal de a lansa o anchetă asupra soției sale pentru presupuse trafic de influență și corupție.

Pedro Sánchez, care conduce Spania din 2018, a declarat că “gravitatea atacurilor” la care el și soția sa, Begoña Gómez, au fost supuși l-a determinat să își reevalueze poziția, adăugând că își va dezvălui decizia luni.

Decizia vine după ce un tribunal din Madrid a deschis o anchetă preliminară împotriva soției sale, în urma unei plângeri formulate de o organizație civică cunoscută pentru pozițiile sale împotriva stângii și susținătoare a extremei drepte. Această plângere o acuză pe soția prim-ministrului de trafic de influență și corupție, însă atât Pedro Sánchez cât și soțianeagă orice faptă ilegală.

Într-o scrisoare publicată pe rețelele de socializare, Pedro Sánchez a acuzat o amplă operațiune de intimidare orchestrată de opoziția de dreapta. Liderul socialiștilor spanioli afirmă că atacurile împotriva sa și a soției sale au depășit orice limită acceptabilă într-un stat de drept, motiv pentru care își reanalizează poziția la conducerea Guvernului.

“Voi anula toate angajamentele publice pentru câteva zile, perioadă în care voi lua o decizie privind calea de urmat. Luni, 29 aprilie, voi oferi public detalii despre intențiile mele”, a mai spus Pedro Sánchez în scrisoarea sa.

Liderii politici ai coaliției de guvernare i-au transmis mesaje de susținere prim-ministrului, însă opoziția de dreapta consideră că Sánchez ar fi trebuit să ofere explicații încă de la începutul acestei controverse. În absența sa din spațiul public în următoarele zile, criza politică din Spania ar putea lua amploare.

Alte știri:  Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, acuzat de conflict de interese
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…