Foto: MApN

Militarii care asigurau paza la Baza Militară 57 “Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța au observat prezența unor drone neidentificate în apropierea Aeroportului Internațional “Mihail Kogălniceanu”

Ministerul Apărării Naționale a transmis că dronele au fost observate în noaptea de luni spre marți atât cu sisteme electronice și optice, cât și vizual, zburând la înălțimi și viteze reduse.

Conform procedurilor, personalul militar a luat măsuri pentru menținerea siguranței spațiului aerian și a informat autoritățile civile de trafic aerian despre prezența dronelor neidentificate. De asemenea, s-au aplicat contramăsuri electronice pentru bruierea semnalelor dronelor, însă unele au scăpat de detectare.

Oficialii MAPN susțin că, din caracteristicile lor, dronele păreau de dimensiuni mici și de uz comercial, nu militar. Totuși, prezența lor într-o zonă restricționată rămâne neclarificată.

Comandamentul Bazei Militare 57 Kogălniceanu a sesizat Parchetul Militar pentru clarificarea situației și aplicarea măsurilor legale corespunzătoare. De asemenea, s-a format o comisie militară care va efectua o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor acestui incident.

Conform legislației în vigoare, orice zbor cu sisteme aeriene fără pilot în spațiul aerian din România trebuie autorizat de către autoritățile abilitate. Nerespectarea acestei reglementări atrage sancțiuni contravenționale severe.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Constanța celebrează 85 de ani de la intrarea Navei-școală Mircea în serviciul Forțele Navale Române

În Portul Militar Constanța a avut loc astăzi, 17 mai 2024, o…

Partidul Verde Constanța desființează acuzațiile făcute de foștii membri: “Mitulescu, candidatul SOS la Primăria Constanța, a fost exclus din cauza consumului de droguri”

Un articol apărut recent în ziarul Replica a stârnit controverse, după ce…

Peru clasifică persoanele trans ca fiind “bolnave mintal” printr-un decret guvernamental

Guvernul din Peru a emis un decret prin care persoanele transgen, non-binare…

Coreea de Nord: Sora lui Kim Jong Un neagă orice export de arme către Rusia

Într-o declarație publicată vineri, Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean…

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat care intenționa să incendieze o sinagogă

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat înarmat care dorea să incendieze…

Un comandant de top al NATO spune că numărul de trupe rusești este insuficient pentru a face progrese la Harkov

Comandantul suprem al forţelor aliate în Europa, generalul Christopher Cavoli, a declarat…