Echipa României s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe medalii la cea de-a VII-a ediție a Olimpiadei Europene de Informatică pentru juniori, competiție care a avut loc în data de 13 septembrie la Kutaisi, Georgia.

96 de concurenți din 24 de țări au participat la această ediție a olimpiadei. România a confirmat încă o dată statutul de lider în domeniu, adjudecându-și pentru al șaptelea an consecutiv medalia de aur.

Echipei tricolore i-au revenit o medalie de aur și trei de argint, cucerite de Andrei Paul Iorgulescu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București), Matei Neacșu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București), Roland Petrean (Școala Gimnazială Simion Bărnuțiu, Zalău) și Luca Valentin Mureșan (Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare).

Selecția și pregătirea echipei naționale de juniori a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică: Daniela Lica de la Centrul Județean de Excelență Prahova și Bogdan-Ioan Popa de la Universitatea București.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook