Ministerul Apărării Naționale a anunțat astăzi extinderea restricțiilor de zbor în zona de nord a Dobrogei, între Sulina și Galați, pe o adâncime de 20-30 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 4.000 m. Potrivit unui comunicat al Ministerului, această măsură vine pentru a asigura o mai bună monitorizare și control al spațiului aerian, pe fondul intensificării atacurilor rusești împotriva porturilor ucrainene de la Dunăre.

Restricțiile intră în vigoare începând cu data de 13 septembrie și interzic orice zbor cu avioane pilotate sau fără pilot în zonă, cu excepția aeronavelor de stat sau a celor care se află în misiuni de urgență, precum SMURD. Notificarea privind noile restricții a fost transmisă de autoritățile aeronautice civile și militare prin canalele oficiale.

Deja din luna mai, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, zborurile erau interzise pe o adâncime de 8 km de-a lungul întregii granițe cu țara vecină, până la o altitudine de 1.000 de metri. Autoritățile au decis astfel să extindă aceste restricții pentru a asigura o monitorizare și un control sporite ale spațiului aerian în contextul războiului din Ucraina. Zona de control aerian a Aeroportului Tulcea nu este afectată de noile măsuri.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook