Compania de asigurări Euroins a intrat în faliment după ce Tribunalul București a confirmat cererea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) în acest sens.

Polițele emise de Euroins, cu excepția celor de garanții, vor mai fi valabile timp de 90 de zile, până la data de 8 septembrie 2023. După această dată, polițele de asigurare emise de Euroins România încetează de drept, iar clienții trebuie să încheie noi polițe.

Reamintim că Euroins a intrat în insolvență pe data de 17 martie, după ce ASF a constatat că societatea nu are suficienți bani pentru a acoperi eventualele prejudicii. În acest moment, există peste 100 de mii de persoane care au suferit daune acoperite de polițele de asigurare emise de Euroins România.

În perioada de 90 de zile, autoritățile trebuie să găsească soluții pentru rezolvarea situației celor două milioane de șoferi cu RCA la Euroins. Chiar dacă decizia de dizolvare poate fi atacată cu apel, aceasta este executorie, ceea ce înseamnă că societatea va fi dizolvată. În luna august, vor avea loc mai multe întâlniri ale creditorilor, care vor fi înregistrate la Tribunalul București.

Atât persoanele care au suferit daune acoperite de polițe de asigurare emise de Euroins România, cât și clienții societății care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, vor trebui să se adreseze Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA).

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook