Echipele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj au reluat în această dimineață acțiunile de căutare și salvare la blocul din municipiul Craiova care a fost afectat de o explozie miercuri seara.

Explozia a avut loc la parterul blocului și s-a soldat cu decesul unei femei de 52 de ani, care locuia deasupra camerei unde s-a produs deflagrația, și rănirea altor trei persoane, transportate la spital.

ISU Dolj a suspendat acțiunile de căutare pe timpul nopții, însă mai multe echipaje au rămas la fața locului pentru asigurarea măsurilor PSI.

Dimineața, pompierii au reluat verificarea întregului imobil pentru a se asigura că nu mai sunt persoane captive sub dărâmături. Blocul, construit în anii ’60, avea parter și etaj și găzduia 42 de garsoniere. Explozia a avut loc într-un colț al clădirii la parter și a provocat prăbușirea părții de etaj de deasupra.

Potrivit primelor informații, deflagrația s-a produs din cauza unei scăpări de gaze dintr-o butelie folosită pentru încălzire de către proprietara garsonierei din cauza căreia s-a declanșat explozia.

Peste 50 de locatari au fost evacuați după produsul evenimentului. O comisie a Inspectoratului de Stat pentru Construcții va evalua vineri stabilitatea imobilului și va decide dacă acesta poate fi locuit în continuare. Cauzele precise ale exploziei urmează să fie elucidate de anchetatori.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…