Germania a arestat doi cetățeni cu dublă cetățenie germano-rusă, fiind suspectați că plănuiau atacuri de sabotaj asupra unor baze militare americane din țară pentru a submina sprijinul militar occidental pentru Ucraina.

Procurorii germani au declarat joi că cei doi bărbați, identificați ca fiind Dieter S și Alexander J, au fost arestați cu o zi mai devreme în orașul Bayreuth din landul Bavaria (sud-est), după ce locuințele și locurile lor de muncă au fost percheziționate sub suspiciunea că “au lucrat pentru un serviciu de informații străin”.

Ei au precizat într-un comunicat că Dieter a fost în contact cu un interlocutor legat de serviciile secrete rusești și a făcut schimb de informații care au fost colectate.

Alexander a început să îl asiste din martie 2024, au adăugat procurorii.

Comunicarea secretă a lui Dieter a început în octombrie anul trecut, iar acesta era pregătit să “efectueze atacuri explozive și incendiare” asupra infrastructurii militare și a siturilor industriale din Germania, inclusiv asupra unor instalații ale armatei americane.

Dieter și Alexander ar fi cercetat o serie de ținte, făcând, printre altele, fotografii și înregistrări video cu transporturi și bunuri militare, pe care le-au transmis contactului rus.

Potrivit Der Spiegel, o revistă germană, printre aceste instalații se numără baza militară Grafenwoehr din Bavaria, unde soldații ucraineni sunt instruiți să folosească tancurile Abrams americane.

Autoritățile germane au declarat că Dieter a activat în estul Ucrainei între decembrie 2014 și septembrie 2016 ca luptător într-o unitate armată a Republicii Populare Donețk (RPD), o regiune separatistă a Ucrainei susținută de Moscova și anexată de Rusia în 2022, și că a deținut o armă de foc în acest context.

Alte știri:  Prinși în infernul războiului: Indieni recrutați forțat în armata rusă cer ajutor pentru întoarcerea acasă

Dieter se confruntă cu o acuzație suplimentară de apartenență la “o organizație teroristă străină” pentru activitățile sale în Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Elon Musk mută companiile X și SpaceX din California în Texas. Miliardarul dă vina pe o lege pro-transsexuali

Miliardarul tech Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile principale…

Seceta lovește România: 290 de localități se confruntă cu restricții de apă, iar 239 de fântâni au secat complet

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește resursele…

Joe Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Președintele american Joe Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19 miercuri, în…

Fostul edil al Sectorului 1, Daniel Tudorache, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul “Diamantelor”

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat miercuri o sentință în…